ШИД: ПРОТЕСТ грађана да се мигранти затворе у центре и строго контролишу, ако не – онда да се иселе

Након последњег разбојничког упада наоружаног мигранта у породичну кућу ради пљачке коју малолетна деца нису могла да спрече, наш несрећни народ из Шида обавештава:
❝Данас у 15:30 сати грађани Шида организују протестни скуп да се мигранти затворе у центре и не пуштају напоље, да се и остали мигранти који нису у центрима сместе у исте или да се сви иселе из нашег малог места… ДОСТА ЈЕ БИЛО ЊИХОВОГ ТЕРОРА… мада власти добијају паре за њих и тешко ће их отерати… па ето ако имаш некога из медија пошаљи их овамо да виде сви колико је народу догорело.❝
Другари из медија, Шиђани, репортери, отпратите овај протест, негде се мора казати: СТОП.

***

фото: sremska.tv

Одржана је седница Савета за безбедност који ће, због последњих догађаја у којима су учествовали мигранти, тражити измештање прихватног центра, објавила је Sremska Televizija.

Kopernikus RTV Šid је информисао грађане поводом немилог догађаја који се десио јуче у Шиду, данас је заседао Штаб за ванредне ситуације Општине Шид. Јуче негде око 17 часова у породичну кућу Штимац, у улици Срете Славујевића у Шиду упао је мигрант наоружан секиром. У том тренутку у кући су се налазиле две девојчице старости 11 година. Мигрант који је упао у ову кућу том приликом отуђио је два мобилана телефона и новчаник. За сутра је поводом овог немилог догађаја заказана и ванредна седница општинског већа општине Шид, на којој ће бити познато више детаља о овом догађају као и мерама које ће бити предузете. По завршетку данашње седнице Штаба за ванредне ситуације Општине Шид председник општине Шид, Предраг Вуковић, дао нам је следећу изјаву.

„И шта се решава затварањем прихватног центра?! Много их је ван прихватних центара, нису регистровани нигде, и не зна им се број. Верујем да већи проблем праве управо они. Ја сам сад дошла из ноћне смене. Целу ноћ су долазили код нас да једу. Последње муштерије које смо ноћас у 4 сата услужили, била су два пијана мигранта. Видела их је и полиција, нису реаговали… Само су прошли поред њих.“ – написала је једна Шиђанка у коментару на ову изјаву.

***

ПОВЕЗАНО: ШИД: МИГРАНТ са СЕКИРОМ ушао у кућу и пред две девојчице (11) украо телефоне и новчаник и побегао!!! (видео)


10.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић