Предраг Прелетачевић: Од „Белог орла“ до НАТО јаничара (ВИДЕО)

Crna-Gora-NATO-Boskovic-640x392

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић, након забране да се ода пошта жртвама НАТО агресије у касарнама у Даниловграду и Подгорици, још једним потезом је крупним словима уписао своје име у вјечну књигу бруке и срамоте.

Бошковић је, наиме, наредио да Војска Црне Горе прославља 4. април – Дан НАТО-а.

То му је, по свему судећи, било мало, па је поручи како ће „обиљежавање Дана НАТО-а постати традиција Црне Горе“.

„Обиљежавање 4. априла, дана када је основан НАТО, постаће традиција, као што је то обиљежавање Дана Војске Црне Горе. Ријеч је о датуму који ће постати дио историје будућности Црне Горе, јер свједочи о томе да је наша земља по први пут мислила о себи, о својој будућности и безбједности својих грађана“, казао је министар одбране.

Подсјећамо, Бошковић је 24. марта онемогућио грађане Црне Горе да положе вијенце на споменике невиним жртвама НАТО агресије 1999. године.

Тиме је Бошковић пљунуо на све оне који су за слободу отаџбине дали највредније – своје животе. Наругао се њиховим породицама и свим грађанима Црне Горе који чувају успомене на невине жртве НАТО бомби.

За Бошковића је, иначе, шира јавност сазнала средином 2001. када је као предсједник Савјета младих ДПС-а најавио тужбу против листа „Дан“ због текста у којем се тврдило да је био припадник паравојне формације „Бели орлови“. Судског процеса, међутим, никада није било.

Његови познаници тада су се присјетили да је Бошковић био привржен пројекту ,,сви Срби у једној држави“. То је демонстрирао по Економском факултету у Подгорици носећи упадљиво велики сребрни прстен са угравирана четири оцила.

Не би изненадило да сада на срцу има истетовирано – „НАТО“.

За Предрага Прелетачевића кратак је био пут од бившег добровољца „Белих орлова“ до НАТО јаничар.


Извор: ИН4С