Саопштење поводом изборне крађе на Косову и Метохији!

Народни покрет Срба са Косова и Метохије

Пре месец дана је Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ наговестио да ће Александар Вучић да покраде изборе на Косову и Метохији. И обистинило се.

Начин крађе избора био је разноврстан. Једна те иста лица гласала су више пута. Гласали су одавно преминули. Без контроле су се пуниле бирачке кутије. Вршен је притисак на посматраче других председничких кандидата као и њихово подмићивање. Бројни су докази за такву крађу. Крало се у Косовској Митровици, Зубином Потоку, Звечану, Лешку, Штрпцу итд. Информације о крађи гласова већ су послате неким председничким кандидатима.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ предлаже председничким кандидатима да затраже формирање независне комисије која ће на лицу места где се гласало да утврде изборну крађу. Такође и прегледом гласачког материјала (бирачких спискова, записника, гласачких листића) који су пристигли у Скупштну Србије може се утврдити изборна крађа. Народни покрет Срба са Косова и Метохије сазнања која има о крађи гласова пружиће на увид независној комисији. Опозициним посланицима у Скупштини Србије Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ опет предлаже да се неизбежно формира Анкетни одбор који ће утврдити све нерегулароности током избора 2016. и 2017. године.

Поставља се логичко питање зашто Александар Вучић краде изборе на КиМ имајући у виду да је то мало гласачко тело које не утиче много на резултат избора у Србији. Два су разлога:

  1. Да испегла досадашњу издају током предаје Косова и Метохије, пошто Срби «својим гласањем» показују да у њега имају поверење.
  2. Имајући поверење Срба са Косова и Метохије Алексадар Вучић ће да настави досадашњу издају кроз преговоре са Хашимом Тачијем, што је већ и најавио.

Иначе, председник Владе Србије је изјавио да би се пре убио него да украде и један глас. На основу евидентне крађе гласова наш премијер би много пута до сада био мртав.

Иако је Уставни суд донео одлуку да се бројање гласова врши на Косову и Метохији јер се тиме чува суверентет Србије и РИК и OSCE су погазили одлуку Уставног суда Србије. Разлог за то је што чувају државност и суверенитет самопроглашене републике Косово. Изговор је да не постоје безбедоносни услови да се на Косову и Метохији броје гласови. Тотално глуп аргумент имајући у виду да постоје безбедоносни услови да 13 сати траје гласање а не постоје услови да се за пола сата изврши бројање гласова. Срби су опет као 2014., 2016. и 2017. године у сопственој држави дијаспора јер гласају као српски дражављани у Немачкој, Француској и другим земљама. Из овог разлога Народни покрет Срба са Косвова и Метохије захтева од председничких кандидата да не признају председничке изборе на Косову и Метохији. А ако је Косово и Метохија део државе Србије онда значи ни председничке изборе у држави Србији. Ако председнички кандидати поштују Устав Републике Србије и одлуке Уставног суда Републике Србије они би требало да поступе по овом предлогу.

U Kosovskoj Mitrovici radnici javnih preduzeca i lokalne samouprave pod pritiskom svojih rukovodilaca i na celu sa njima kolektivno izlaze na glasanjePS

Резултат на протеклим председничким изборима кандидата Александра Вучића није завидан. Ово тим пре, имајући у виду његову масовну присутност у свим медијима, приватним, државним, републичким, локалним, писаним, електронским… Да је баба Симона имала толики број медијсих наступа остварила би много бољи изборни резултат. И не само то, због жестоког медијског представљања више не би била баба него младолика снаша.

У Косовској Митровици (02.04.2017. 07:30h) радници јавних предузећа и локалне самоуправе под притиском својих руководилаца и на челу са њима колективно излазе на гласање

Косовска Митровица
04.03.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

НП Отаџбина ЛОГО