Нелегалне институције Приштине: „Бомбардовање Србије најважнији датум за Косово“?

hasim-taci-atifete-jahjagaПРИШТИНА, 24. Марта 2013. – Такозвана председница Косова Атифете Јахјага оценила је, поводом 14. годишињице ваздушиних напада НАТО на циљеве у бившој Савезној Републици Југославији, да 24. март представља један од најважнијих датума у историји Косова и његовој борби за слободу и независност.

„На овај дан Северноатлантски савез покренуо је ваздушне нападе на специфичне циљеве у бившој Југославији, што је резултирало капитулацијом оружаних снага и коначним одласком Владе Србије са Косова“, каже се у писменој изјави Јахјаге.

Она је оценила да је „славни рат Ослободилачке војске Косова пробудио савест света и призвао одлуку о НАТО хуманитарној интервенцији“.

Уз захвалност НАТО који је допринео да се „заустави геноцид према једном народу“, Јахјага наводи да је Косово данас фактор мира и стабилности у региону, независна и суверена држава, изградјена на принципу градјанског и демократског друштва, у којем сви уживају једнака права и слободе без икакве разлике у односу на нацуионалну, верску, расну или полну припадност.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП