Милан Стаматовић: Настављамо путем оздрављења Србије!

Чајетина, 3.4.2017 – Презадовољан сам изборним резултатом: По освојеним гласовима, у граду Ужицу сам, други, одмах иза Вучића, други сам и у Ариљу, трећи у Прибоју, трећи у Пожеги, други у Косјерићу, а у Чајетини сам Вучићу приредио најубедљивији пораз, у целој Србији, на овим изборима, први сам са освојених чак 61,23 одсто гласова, јер су моји Златиборци још једном рекли „не“ опсени, превари и лажима београдских државних распикућа  – изјавио је председнички кандидат Милан Стаматовић.

stamatovic-2-1

– Наша идеја оздрављења Србије прешла је цензус који озбиљне политике и политичаре, с једне, одваја од политичких пустолова и Вучићевих теледиригованих електричних зечева и тројанских коња, с друге стране. Истестирали смо пројекат „Здраве Србије“. Подршком овој политици и мени као једином председничком кандидату из „провинције“, грађани Србије су потврдили наша уверења да је Србији неопходна нова снага: нова политичка странка која се већ рађа, одавде, из базе, по први пут, из унутрашњости, и шири се као цунами целом Србијом и полако опкољава однарођену власт у Београду – рекао је Стаматовић. Он сматра да је опозицији неопходна нова снага:

– Залуду сам, у два наврата током кампање, јавно позивао ових неколико правих опозиционих кандидата да се сретнемо, седнемо, договоримо и иницирамо заједничке потезе према домаћим и међународним институцијама и јавностима. Није било слуха. Вишак сујете, међусовна нетрпељивост или нешто треће као резултат су дали најнерегуларније изборе у Србији од 1990. наовамо, у којима су опозициони кандидати изигравали икебану демократије, дајући тако легитимитет лажној демократичности ових избора – оценио је Стаматовић и најавио нове потезе своје Групе грађана „За здраву Србију“.

– Ми, из „Здраве Србије“, уз још једну захвалност грађанима на указаном поверењу, већ од јутрос настављамо оно што смо започели: посао на регистрацији наше политичке партије и припреме за ванредне локалне изборе који се, већ 23. априла, одржавају у Косјерићу, где ћемо наступити као изборна листа „За здраву Србију – Милан Стаматовић“! – рекао је Стаматовић.