РЕАГОВАЊЕ на објављени списак подршке „Вођи“: Миша Јанкетић – Љут сам због подметања!

Танјуг одбио деманти: Миша Јанкетић

Српски прослављени глумац Михаило – Миша Јанкетић у „Вестима“ демантује да је један од потписника списка од 650 интелектуалаца и јавних личности који су подржали председничку кандидатуру Александра Вучића, а још низ људи рекло је да нису потписали тај документ.

– То је врло некоректно. Љут сам због подметања. Ја се никада нисам јавно изјашњавао о било којој политичкој опцији. Звао сам Танјуг и тражио да се та вест повуче. Они су то одбили уз образложење да не могу то да учине јер им је информацију о мојој наводној подршци дала Српска краљевска академија (СКАНУ) – рекао је за „Вести“ Михаило Јанкетић који каже да су чланови његове породице били веома узнемирени и љути када су чули за лажну вест.

Деманти је прво на друштвеним мрежама изнела супруга Михаила Јанкетића, глумица Свјетлана Кнежевић.

Она је у своје, његово и име породице Јанкетић саопштила да је то лаж и измишљотина, „што значи да је и она подршка неколико стотина интелектуалаца вероватно измишљена“.

Огласио се и музичар Зафир Хаџиманов који је навео да га је СКАНУ, чији је члан, потписала без консултација.

– То је неколегијално јер сам потписник Апела 100 и један од иницијатора да се Саша Јанковић кандидује за председника – саопштио је Хаџиманов.

Реаговао је и почасни члан СКАНУ, др Мајкл Гојко Правица из Хендерсона у Невади.

Он такође истиче да је лаж да је подржао Вучића и каже да га нико из СКАНУ није контактирао.

– Сигурно не бих гласао за оног ко жели да се Србија придружи ЕУ, и НАТО-у који је бомбардовао – изјавио је др Правица.

Да подсетимо, први је јавни деманти изнео универзитетски професор Зоран Радовановић.

Огласила се и ћерка професорке Маје Ђурић, Хелена Ђорђевић, која је навела да се њена мајка тренутно налази у Паризу и да није подржала Вучића него Сашу Јанковића.

Гебелс да позавиди

Дамјан Мартиновић, асистент Академије класичног сликарства Едуконс, каже да је случајно сазнао да је са колегама уписан у списак „као неко ко подржава ову најгору издајничку, плаћеничку, лоповску, вазалну власт на челу с најгорим зликовцем Вучићем“.

– Чиме се све баве, и Гебелс би им позавидео – закључио је Мартиновић

*
Извор:  СРБски ФБРепортер