Српска листа подржала кандидатуру Милана Стаматовића

srpska lista lovćenСрпска листа, као једина српска интегралистичка политичка странка у данањшој Црној Гори, жестоки је противник политике Александра Вучића. Против смо њега, и као кандидата на предстојећим предсједничким изборима, јер га директно подржавају Герхард Шредер, Мило Ђукановић и остали државници, политичари и утицајне личности који Србима не желе добро. Немамо симпатије ни према већини осталих кандидата који програмом слиједе политику Александра Вучића за улазак у Европску унију и пузеће учлањење у НАТО пакт, уз подршку још увијек јаког лобија у међународној заједници који нас је распарчао и понизио.

Српска листа фаворизује Милана Стаматовића јер је кандидат истинске и суштинске, а не лажне опозиције. Једини је, током изборне кампање, обећао поништење Бриселског споразума и повратак српске војске на Косово и Метохију. Изузетно цијенимо пресудан допринос који је дао да српски кандидат побиједи на недавним изборима за градоначелника Сребренице. Милан Стаматовић је спријечио марионетски прозападни режим у намјери да изврши пљачкашке приватизације и нелегално прода земљиште на Златибору сумњивим ,,инвеститорима“ са Запада. Сачувао је српске економске потенцијале на том подручју и домаћу радну снагу.

Русофил је и залаже се за додјељивање дипломатског статуса припадницима Српско-руског хуманитарног центра у Нишу. Поздрављамо конкретно програмско залагање овог предсједничког кандидата за права српског народа у Црној Гори. Зато је господин Стаматовић суштински кандидат и Српске листе и свих српских интегралиста из Црне Горе на изборима у Србији. Позивамо све Србе из Црне Горе који живе у Србији и тамо остварују бирачко право, све који имају двојно државанство и могућност гласа и уопште све српске патриоте, без обзира на то из које су српске земље поријеклом, да изађу на изборе у недјељу и свој глас дају кандидату здраве Србије Милану Стаматовићу. Због свега што ради за Србију, Милану Стаматровићу – чиста десетка, и на гласачком листићу, и ван њега!

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе
Подгорица, 29. март 2017