Удружење бораца: Бошковић је за нас, у етичком смислу, преминуо

Дана 24. марта 2017. године Министарство одбране Црне Горе, упркос уредној најави, није дозволило представницима Удружења бораца ратова од 1990. године, да заједно са породицама и поштоваоцима палих бораца положе вијенце на споменик у касарни у Даниловграду на коме је уписано име прве жртве НАТО-а – војника Саше Стајића из Београда, као ни на споменик у касарни Маслине у Подгорици на коме су уписана имена седморице војника Војске Југославије из Подгорице који су погинули 1998/1999. године од удружених снага НАТО-а и албанских терориста.

„Овим срамним, нецивилизацијским чином, који се десио пред очима присутних чланова породица погинулих бораца, а који је Удружење доживјело као најдубљу намјерну увреду, Министарство одбране је окупирало споменике палим борцима и покушало се додворити НАТО-у слуганском поруком да ће учинити све да убије јавно сјећање на црногорске држављане које је убио НАТО„, навели су овим поводом из Удружења бораца, у саопштењу које потписује предсједник Радан Николић.

Додали су да су због наведеног, у знак јавног протеста, поштоваоци палих бораца, којима није дозвољено да положе вијенце у касарнама Војске Црне Горе, положили вијенце на зеленој огради испред зграде Министарства одбране.

„Како су споменике у касарнама у Маслинама и Даниловграду својевремено заједнички подигли Удружење и Министарство одбране и како се манифестација полагања вијенаца претходних година одвијала несметано, очигледно је да иза овог скандалозног преседана стоји лично министар Предраг Бошковић, који је 24.03.2017. године, у етичком смислу за Удружење преминуо„, истичу у Удружењу.

Удружење, како наводе, поштује све часне официре и војнике Војске Црне Горе и запослене у Министарству одбране, који не заслужују да у име њих одлучују полтрони профитери попут министра Бошковића и доживљава као трагедију да припадници Војске Црне Горе, који су били и припадници Војске Југославије, извршавају наредбе да спријече борце да одају пошту палим борцима који су и њихови саборци.

Поручујемо министру Бошковићу да ће Удружење остати до краја уз своје пале саборце припаднике оружаних снага велике и мале Југославије чија ће имена, најдаље до краја ове године, овјековјечити спомен-књигом„, најавили су они и закључили:

„У томе нас не може спријечити нико, па ни министар Бошковић који је у дугогодишњем вршењу власти био једино успјешан у стицању личног и породичног богатства.“

*
Извор: ИН4С