ВИКТОР ОРБАН ПОЗВАО НА УСТАНАК У ЕВРОПИ: „Доста је безбожника из Брисела и незаситих капиталиста!“

Фото: intermagazin.rs

Мађарски премијер Виктор Орбан позвао је европске националистичке челнике да устану против „безбожног савеза бриселских бирократа, светских либералних медија и незаситних међународних капиталиста“.

Еуропска унија пролази кроз бурно раздобље након одлуке Британаца да напусте блок европских земаља и у време растуће популарности странака које заговарају националне интересе на изборима у Холандији и у Француској.

Орбан, чија странка Фидес излази на изборе 2018. након два узастопна мандата на челу државе, позвао је националистичке челнике да спроведу „дубоку, али мирну“ трансформацију Европе.

„Још увек можемо ту растући енергију незадовољства држати у уставним оквирима и изменити европско царство, али на миран начин“, рекао је Орбан пред страначким присталицама.

Мађарска је под Орбаном заоштрила односе са европским и светским партнерима због економских и демократских питања, попут миграција које премијер сматра претњом друштвено-економском опоравку Европе.

„Да би сачували нашу независност морамо се храбро борити у биткама које стоје пред нама.

Морамо зауставити Брисел, одбранити наше границе, рећи не масовним премештањима становништва“, истакао је Орбан и додао да влада мора бити „у рукама националних снага“.

*

Извор: Искра