Лекић: Вујановић би српске гласове преко јефтиних трикова

lekicПОДГОРИЦА – Председнички кандидат Демократског фронта Миодраг Лекић оптужио је противкандидата и актуелног шефа државе Филипа Вујановића да се служи јефтиним триковима, како би се допао српском гласачком корпусу у Црној Гори.

„Вујановић је једини председник на свету који је потписао Закон о државним симболима, а након извесног времена почео да критикује тај исти закон. Он је израчунао да ће се тим демагошким потезом приближити српском корпусу и то су јефтини трикови“, казао је Лекић.

Он је навео да је Вујановић обесмислио и деградирао функцију председника Црне Горе.
„Нема званичника из иностранства који причу о Црној Гори не почиње излагањем о криминалу и корупцији. Тиме је дошло до пада достојанства и функције председника, односно преко њега вођења државе“, казао је Лекић.

Он је на трибини у Плаву поручио да његова победа на председничким изборима не би донела нестабилност Црној Гори, преносе подгорички медији.
„Поштеној Црној Гори доносим управо стабилност, а нестабилност уносим мафијашко-корупционашкој Црној Гори и они то знају и зато су забринути. Зато пребирају по мојој биографији и убише се да ми нађу неки доказ који би ме дискредитовао. Али, не могу – нема га“, казао је Лекић.

Вујановић и Лекић једини су кандидати за председника Црне Горе. Председнички избори заказани за 7. април биће шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године. Како је раније саопштено из Државне изборне комисије, председнички избори коштаће ту државу око 1,2 милиона евра, од чега је 800.000 евра предвиђено за спровођење избора, а 400.000 евра за изборну кампању.

ТАНЈУГ