Обавештење са Косова и Метохије о предстојећим изборима

SNO-Srbi-na-okup-LOGO-plaviПоводом одржавања редовних избора за председника Републике Србије 2017. године на простору Косова и Метохије дужни смо да обавестимо јавност о лошем чињеничном стању.

На самом Косову и Метохији које је од 1999. под протекторатом УН и КФОР-а ситуација је много другачија него у остатку Србије. Ситуација је погоршана довођењем мисије ЕУЛЕКС за надгледану „независност Косова“ мимо Устава Републике Србије и мимо резолуције СБ УН 1244, а вишеструко је погоршана потписивањем велеиздајничког Бриселског споразума. Спровођење тог издајничког споразума на терену од стране НАТО режима у Србији довело је до оживљавања монструм-мутанта „Косове“ и постепеног гашења Републике Србије.

Претпрошли и прошли избори на Косову и Метохији су показали да Вучићев режим апсолутно контролише изборни процес, а да опозиција нема могућност нити контроле изборног процеса на КиМ, нити адекватне реакције.

Уз све то ти избори су одржани као за дијаспору, а не као у јужној србској покрајини, што се и сада понавља.

Због свега тога је СНО „Срби на окуп“ за претпрошле изборе препоручила да свако сам процени да ли да изађе или не изађе на изборе, а на прошле изборе смо позвали чланство да уопште не излази због не постојања икакве шансе да се ишта уради. Сада та шанса постоји у остатку Србије, али не и на Косову и Метохији.

Режим организује ове председничке изборе на подручују КиМ као за дијаспору, а у њиховом спровођењу учествују само представници режима уз контролу ОЕБС и подршку ЕУЛЕКС-а. Такође гласачки листићи превозе се возилима ОЕБС у пратњи ЕУЛЕКС у централну Србију на гласање, а носиће их Вучићеви активисти, док ће их тамо чекати опет Вучићеви активисти. Тако да ће бројање гласова са КиМ опет обављати само активисти Александра Вучића и нико други. О атмосфери страха и апсолутне контроле јавности од стране Вучићевог режима на подручју северног Косова и Метохије, мислимо да не треба ни говорити. С тога унапред упозоравамо јавност на будући ток гласања на овим председничким изборима на Косову и Метохији.

Како будемо радили, тако нам Бог помогао.