На Западу неки пишу да би дугове САД и ЕУ најбоље отписао „нови 11. 09. 2001.“

АМЕРИКА ДРУГИМ ДРЖАВАМА ВЕЋ ДУГУЈЕ 20 БИЛИОНА ДОЛАРА, А ЗЕМЉЕ ЕУ – БЕЗМАЛО ТОЛИКО

9 11 карикатура

  • У америчкој штампи се већ појављују панични текстови у којима се алудира да би моћни терористички акт на територији Сједињених Држава или Европе могао да помогне да се реши проблем западних дугова…
  • Московски економиста Михаил ХАЗИН: „Десетог септембра 2001. године написао сам у листу „Експерт“ да подозревам да Сједињене Државе могу саме против себе организовати велики терористички акт јер су у лето 2001. године економски показатељи САД били веома лоши. Имали су крајње непријатну ситуацију. На берзама су имали огроман мехур. Неко је на томе згрнуо новац, а требало је да одговорност падне на Џорџа Буша. Зато су америчке власти биле веома заинтересоване да се догоди нешто велико спољње што би могло да се представи као узрок урушавања тржишта“

МОСКОВСКИ економиста Михаил Хазин изјавио је да је терористички акт од 11. септембра 2001. године веома ишао на руку америчким властима.

У емисији „Теорија завере“, која се емитује на телеканалу Министарства одбране РФ „Звезда“, Хазин подсетио да је он унапред прогнозирао могућност терористичког напада у Сједињеним Државама пре напада на њујоршке куле-близнакиње и Пентагон.

Притом је нагласио да се ослањао искључиво на економске податке:

„Десетог септембра 2001. године сам написао у листу „Експерт“ да подозревам да Сједињене Државе могу саме против себе организовати велики терористички акт. Са чиме сам то повезивао? Ствар је у томе што су у лето 2001. године економски показатељи САД били веома лоши“.

https://youtu.be/POQvScFnmgg

         Хазин је своју позицију и прогнозу додатно разјаснио овако:

„Имали су крајње непријатну ситуацију. На берзама су имали огроман мехур. Неко је на томе згрнуо новац, а требало је да одговорност падне на Џорџа Буша. Зато су америчке власти биле веома заинтересоване да се догоди нешто велико спољње што би могло да се представи као узрок урушавања тржишта“.

Као што се види: Хазин не тврди директно да је Бушова администрација стајала иза 11. 09. 2001-ве, али наводи на такво закључивање.

У складу са старим правилом криминалиста: ако мотив злочина није одмах јасан – тржите у позадини жену или новац…

У сваком случају, иза те највеће терористичке акције у историје – са 19 терориста и отета четири путничка авиона – заиста је могло стајати стање на америчким берзама, односно – у државним финансијама САД…

Хазин – нимало случајно – указује: да је дуг Сједињених Држава другим земљама достигао 20 билиона долара, а да је безмало толики и дуг земаља чланица Европске уније.

А у америчкој штампи се већ појављују панични текстови у којима се алудира да би моћни терористички акт на територији Сједињених Држава или Европе могао да послужи као повод за отписивање западних дугова…


Извор: Факти