У Грчкој се наставља велика кампања пропаганде содомије у школама

Атина, 13. март 2017. г.

Уз помоћ министарства образовања невладина организација „Разнобојна школа“ одржава конференцију за грчке педагоге у циљу подршке хомосексуализма, преноси Агиoнорос.

На манифестацију која је започела у једној од атинских средњих школа министарство образовања је позвало наставнике, како млађих, тако и старијих разреда. Сарадници „разнобојне школе“ говориће педагозима о „потреби заштите права сексуалних мањина“, осим тога, биће одржана презентација уџбеника „за подршку ЛГБТ заједнице“.

Конференцију је оштро критиковао Глифадски митрополит Павле. По речима јерарха Јеладске Православне Цркве „под маском апеловања на потребу за поштовањем сексуалних мањина у грчким школама се практично отворено пропагира содомија“.

Од ове школске године у низу грчких школа се остварује низ програма који пропагирају „ЛГБТ вредности“. Између осталог, планирано је одржавање тематске недеље „Тело и идентитет“ у оквиру које ће професори научити ученике старијих разреда да буду толерантни према хомосексуализму и транссексуализму.

У програмима које министарство препоручује ђацима се осим разговора о „хомосексуализму“ предлаже да попричају о „фаличким симболима“, да записују у свеску псовке које чују, као и да гледају „информативне филмове с одговарајућим садржајем“.

По речима Калавритског митрополита Амвросија грчка влада „намеће ученицима разврат и неморал“.

Владика је изразио уверење да министарство образовања „извршава туђа наређења. Страни центри за доношење одлука сва питања решавају уместо самих Грка“.

 

 

Извор: Православие Ру