Председнички кандидат Милан Стаматовић предао потписе за председничке изборе (фото, видео)

Предато је 13.500 потписа, а Стаматовић је додао да су и то потписи храбрих грађана за домаћинску Србију. Како је рекао, они су ту да штите народну и државну имовину и бориће се за традиционалне вредности.

***

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић предао је данас Републичкој изборној комисији (РИК) више од 13.500 потписа грађана који су подржали његову кандидатуру за председника Србије.

Обраћајући се новинарима после предаје кандидатуре, Стаматовић је казао да је „
часна и усправна Србија данас забележила прву победу упркос жестоким саплитањима“.

„Више од 13.500 храбрих грађана је дало потписе за домаћинску Србију. Ми настављамо корак по корак, да штитимо народну и државну имовину ка коначном циљу. Из народа смо кренули, заједно са народом борићемо се до краја да сачувамо традиционалне вредности“, казао је Стаматовић.

Он је најавио да ће током кампање настојати да „пробуди четири милиона грађана Србије који данас спавају“.

„До сада смо се борили са нотарима да прикупимо потписе, а сада крећемо у кампању. Овај маратон смо трчали са букагијама док су остали кандидати имали најсавременију опрему. Свакодневно обилазимо Србију, не обазиремо са на оне партије које имају већ формирано бирачко тело, наша база ће бити четири милиона грађана који данас спавају“, казао је председник Општине Чајетина.

Стаматовић је демантовао наводе појединих медија о повезаности са криминалцима.

„Немамо никакве везе са криминалцима како владајући режими у Србији и Црној Горе хоће да прикажу, то су њихови пријатељи с којима они сарађују, ми с њима немамо ништа и од тога се ограђујемо“, казао је Стаматовић.

Кандидатуру Стаматовића за председника Србије подржали су и бивши потпредседник Покрета социјалиста Братислав Југовић и писац Љубивоје Ршумовић.

(фотографије са ФБ профила Милан Чворовић)

Стаматовић је преко интернета обавестио јавност у Србији да је у предвиђеном року успешно прикупио све потписе за кандидатуру која је у РИК предата у недељу, 12. марта 2017. у 14 часова.

Председнички кандидат Милан Стаматовић је јуче у Сребреници изјавио:

„Дошао сам данас у Сребреницу, поводом обележавања Дана Општине Сребреница и да посетим цркву Покрова Пресвете Богородице, да се поклоним моштима Светог Деспота Стефана Лазаревића и да узмем благослов за почетак своје председничке кампање.“

„У председничку кампању крећем из Сребренице, из места које је у последњем рату обележено као место у коме је српски народ означен као геноцидан и због чега је цела наша нација жигосана као једини кривац, а истина је сасвим другачија, јер је српски народ у БиХ подједнако био жртва као и бошњачки“- изјавио је Милан Стаматовић, кандидат за председника Србије поводом обележавања Дана Општине Сребреница, на којој му је уручена плакета за допринос развоју и афирмацији ове општине.

***

Извор: ФБ профил Milan Stamatović

Републичка изборна комисија до сада је потврдила кандидатуре Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и Саше Радуловића.

Председнички избори у Србији биће одржани 2. априла.