Лекић: Ал Капоне би позавидио црногорској власти

miodrag lekicПОДГОРИЦА – Председнички кандидат Миодраг Лекић оптужио је црногорску власт да је створила такав коруптивни систем, на којем би јој позавидио и некадашњи мафијашки бос Ал Капоне.

„Неостварена утопија Ал Капонеа била је да корумпира читаву државу. То је међутим, на неки начин, успело актуелној црногорској власти“, казао је Лекић.

Он је оптужио противкандидата Филипа Вујановића да је, док је био министар унутрашњих послова Црне Горе, добио списак људи из Државне безбедности који су били на платном списку једне мафијашке организације у Италији, али ништа није предузео тим поводом.

Лекић је на трибини у подгоричком насељу Толоши казао да ће, уколико победи на изборима 7. априла, бити председник свих грађана, те да ће се борити за правну државу.Он је додао да га забрињава лош однос према Србији, који је претходних дана, како је казао, емитовао лидер Демократске партије социјалиста и црногорски премијер Мило Ђукановић, преносе подгорички медији.

Лекић је навео да се медији из Србије не баве превише Црном Гором, али је, како је навео, Ђукановић одлучио да нападне бивше српске руководиоце, не би ли на тај начин помогао председничку кандидатуру Филипа Вујановића.
„Мене је срамота због тих изјава Ђукановића. Никада се нисам састао са Слободаном Милошевићем, два пута сам састао са Војиславом Коштуницом, а много чешће сам се састајао са Зораном Ђинђићем“, казао је он.

Вујановић и Лекић једини су кандидати за председника Црне Горе.

Председнички избори заказани за 7. април биће шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године.

Како је раније саопштено из Државне изборне комисије, председнички избори коштаће ту државу око 1,2 милиона евра, од чега је 800.000 евра предвиђено за спровођење избора, а 400.000 евра за изборну кампању.

ТАНЈУГ