ДА СЕ МАРШИРА, КРВАРИ И ГИНЕ: Обамина адвокатица позвала на грађански рат, демократе „инспирисане“

Фото: in4s.net

Водећи адвокат администрације бившег америчког предсједика Барака Обаме, Лорета Линч, објавила је видео у коме се на изузетно горљив начин залаже за више маршева против актуелног предсједика Доналда Трампа, али и за више крви и смрти на улицама!

Видео је, како преносе амерички медији, касније постављен и на званични профил на Фејсбуку америчких демократа, и то уз коментар: „ријечи инспирације“.

У овом кратком видеу, Обамина адвокатица тврди да се људи налазе у „великом страху и неизвјесности“, имплицирајући кривицу ка Доналду Трампу.

Не наводећи никакве конкретне детаље, Линч такође тврди да су права грађана „укинута“.

Највећу тежину, ипак, има њен позив да се, с обзиром на тешка времена, маршира, крвари и гине у већој мјери – што Линч оправдава тешким временима у прошлости, у којима се чинило исто.

“Били су људи, појединци повезани циљем, обични људи који су видјели оно што се мора учинити (…) Они су марширали, крварили и да, умирали су. То је тешко. Свака добра ствар је тешка. Радили смо то раније. Можемо и сада“, казала је Обамина адвокатица, која је иначе позната јавности посебно афери цурења мејлова Хилари Клинтон. Она се у доба истраге афере као посленик Бијеле куће састала тајно у свом приватном авиону са Билом Клинтоном. Обама је тада стао у њену одбрану.

*

Извор: Искра