Самарџић: Надам се да ће преговори пропасти

Slobodan-SamardzicШеф посланичке групе Демократске странке Србије Слободан Самарџић изразио је данас наду да Београд неће прихватити, како је рекао, „срамне услове“ који се постављају у дијалогу с Приштином и да 2. априла неће бити ништа од договора.

Самарџић је новинарима у Скупштини Србије казао да је очигледно да је Влада Србије спустила преговарачку позицију „до самог дна“ и да то није смела да уради и истакао да је потребно прекинути дијалог Београда и Приштине и почети нову фазу преговора о суштинском питању статуса Косова.

„Добро је што се ствар није завршила 20. марта како су неки најављивали, али није добро што је Влада Србије своју преговарчку позицију до те мере спустила да и ако добије оно што тражи то неће бити довољно са становишта Устава Србије и са становишта легитимних захтева Срба на Косову“, рекао је Самарџић.

Посланик ДСС додао је да нема довољно информација о јучерашњој рунди дијалога у Бриселу и да су изјаве Тачија и Дачића после тих разговора нејасне, али да очекује даљи притисак на Београд.

БЕТА