Рикер опет у Бриселу у време преговора. Случајно?

filip-rikerБРИСЕЛ – Амерички дипломата задужен за Западни Балкан Филип Рикер изјавио је вечерас у Бриселу да верује да је могуће да ће у дијалогу Београда и Приштине бити постигнут договор, под условом да обе стране буду конструктивне и усредсреде се на будућност својих народа.

„Верујем да је могуће пронаћи решење“, рекао је Рикер новинарима након што је данас у Бриселу имао низ одвојених сусрета са учесницима дијалога и функционерима Европске уније.

Амерички дипломата је подвукао да Сједињене Државе снажно подржавају процес нормализације између Србије и Косова и да је ту поруку јуче у Риму српским и косовским лидерима пренео и амерички потпредседник Џозеф Бајден.
„Учешћем у овом процесу лидери Србије и Косова чине праву ствар“, рекао је Рикер и нагласио да је за обе стране неопходно да политички лидери имају конструктиван приступ и усредсреде се на европску будућност, а не прошлост.

Рикер је похвалио посредничке напоре високе представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон и истакао да у томе има пуну подршку Вашингтона.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП