„Нека цркнем, али нећу за Холивуд да будем руски убица“

Угледни руски УФЦ борац и глумац Олег Тактаров одбио је “уносну” понуду Холивуда да игра зликовца који масакрира цивиле у Украјини, рекавши да ће радије умрети од глади, него играти такве улоге.
“Мушкарац, Рус, у касним четрдесетим, по имену Роман, лидер је групе руских сепаратиста који ратују у Украјини. После масакра у мирном украјинском селу, Роман и његови људи одлазе до оборених америчких авиона и крећу у потеру за три маринца који покушавају да им заварају траг”, цитирао је Тактаров понуду на Фејсбуку.

Он је додао да на крају филма преживљава само један протагониста и то Американац, који успева да победи све зликовце.

Олег Тактаров одбио је да игра улогу стереотипизованог зликовца, упркос томе што у последње време нема добро плаћене ангажмане.

“Новац ми никад није био потребнији, али сам рекао ‘не’ овој ‘уносној понуди’ из Холивуда… Радије ћу гладовати”, написао је он.

Његов пост изазвао је велику пажњу на друштвеним мрежама, а већина пратилаца га је подржала.

Он је касније за РЕН ТВ упоредио понуду коју је добио са учешћем у политичком блаћењу и рекао да су четири компаније које су у власништву украјинског председника Петра Порошенка зарађивале од рата у Донбасу. Олег је додао да је променио име лика који му је понуђен из етичких разлога.

“Очигледно је ко профитира из овог конфликта”, рекао је он.

Глумац рођен 1967. преселио се у САД 1994. у потрази за холивудском славом. Како би остварио свој сан и дошао до неког новца, Тактаров је морао да учествује у различитим такмичењима у борилачким вештинама у којима је стекао надимак “Руски медвед”. Његов успех на ММА турнирима помогао му је да крене у глумачке воде.

*

Извор: ФСК