И овог 17. фебруара у Прагу,  главном граду Чешке – Протест Чеха против независности тзв. државе Косово!

Пише Зоран Влашковић –

 

Познати редитељ Вацлав Дворжак

Познати чешки редитељ Вацлав Дворжак

Вацлав Дворжак, прослављени чешки документариста и познати редитељ, аутор филма који је Европи први пут документовао истину о Косову 1999.г.  у филму „Отето Косово“ из 2008. узнемирио је „савест“ Европе. То је био први докуменатарац у ЕУ који је о Косову, Србима и улози НАТО 1999. испричао другачију причу, испричао је праву истину, једну једину.

Филм говори о стравичном међународном тероризму држава које су убајале српски народ 1999, о кршењу међународног права, о незаконитом проглаашењу такозване државе Косово!….

Плакат за протест Чеха против кршења међународног права и самопрокламоване независности Косова 17. фебруара у Прагу          У знак протеста крашења међународног права  и једностраног проглашења такозване државе Косово Вацлав Дворжак и овог 17. фебруара, са хиљадама присталица Чеха, у 16 сати у центру Прага на  Вацлавском Тргу организује протест против независности Косова и кршења међународног права.

За ову прилику Чеси су оштампали и облепили прашке улице плакатима у којима се позива чешки народ да дође у што већем броју како би још једном дали свој глас против кршења мешународног права и како би и овог пута дали подршку Србији и српском народу да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви  део Србије.