Цариградски екуменисти и грчка полиција поново пријете насиљем монаштву Светог манастира Есфигмена Атонског

Вијест коју нико не преноси – Цариградски екуменисти и грчка полиција поново пријете насиљем монаштву Светог манастира Есфигмена Атонског

16665835_1418485908163592_1417663455001997659_o

Пише: Горан Лучић-Ђурица
12.2.2017.

Издаја не може вјерности гледати у лице!

Једини манастир Свете Горе са својих 112 правовјерних монаха смртни је трн у руци која је потписала издају Православља!

Цариградски патријарх и сви они који га слиједе постали су оно што су некада били безбожни римски цареви и њихове крваве легије, запамћени по страшном прогону првих хришћана!

Или се одрекните Христа или ћете на крсне муке!

Све је почело 7. децембра 1965. г. када мистичном истовременошћу и папа Павле VI и Васељенски патријарх Атинагора укидају међусобно бачене анатеме (проклетства издаје) и размјењују ткз. „цјелив братског измирења“.

Но тада је лаж заправо тријумфовала!

Они који су унијели смутње и раскол са новим погубним учењима – неоснованим у Светом предању – са овим чином изједначили су се онима који су га вијековима чували!

Пошто је ствар компликована, најбоље је за појашњење употријебити просту дјечију причу.

Била некад два брата племића који су наслиједили велике земље од оца који бијаше цар. А када је отац умро, обзнањена је његова записана воља којом је он праведно раздијелио земље међу браћом. Браћа су очевим записом умољена да не забораве да су браћа и да морају поштовати један другог као што су то некада чинили поштујући њега као оца.

Послије неког времена старији брат се осилио и пожелио да он доноси главну ријеч на имању. Очев тестамент је измијенио поткупивши управника винограда, човјека код кога је отац запечетио тестамент.

Млађи брат је морао своје земље одијелити од лажца и са њим прекинути разговор док се не покаје и не зажели признати очеву вољу, истински записану.
Старији брат то никада није учинио, већ је чак убиједио млађег да су обојица једнаки у кривици разлаза и да због „братске љубави“ морају заборавити сукоб и заједно наставити живјети на имању. Тиме је кривица скривена, а криви пут остао да живи, са великом приликом да и млађи брат њиме крене.

Тако би најкраће изгледао алегорични преглед екуменистичке назови „љубави“ измећу Православне цркве (млађег брата) и римо-католичког одступништва (старијег брат).

Све помјесне Православне цркве, вођене личним и заједничким интересима, прихватиле су ову издају Васељенског патријарха с тим што у свакој цркви постоји дио свештенства, монаштва и вјерног народа који не признају ту сулудост и остају приклоњени истинском Христовом учењу.

Екуменисти су такве означили као фанатике или како они воле рећи „религиозне луде“.

На Светој Гори Атонској једини манастир који је до задњег слова остао вјеран Православљу је Свети манастир Есфигмен, један од најстаријих манастира Свете Горе.

16508985_1418485304830319_5208043361001480048_n

Основан је у 5. вијеку, а по предању основао га је ромејски цар Теодосије Други и његова сестра Пулхерија, супруга цара Марцијана. Подигнут је у славу Христовог Вазнесења-Спасовдан.

Монаси Есфигмена прославили су миленијум ипо живота у славу Христа!
Иначе, ријеч Есфигмен (грч. еsphigmenos) значи стијешњен, утегнут, добро опасан. То му име и заиста пристаје; чврсто опасан Православном вјером он не одступа са стијешњене стазе на коју је Христос прстом показао са крста!

У Есфигмену се замонашио и зачетник руског монаштва и оснивач Кијевско-печерске лавре Свети Антоније Печерски.

Есфигмен је у свом окриљу од када се памти имао и српске монахе, а српски владари су га са љубављу помагали и штитили. Цар Душан, деспот Ђурађ Бранковић и његова кћерка султанија Мара Бранковић забиљежени су као његови добротвори и задужбинари. Чувена је на Светој Гори есфигменска библиотека са 8 000 књига и 400 вриједних рукописа. Као врло вриједан дар манастирска ризница чува и дио ручно везеног Наполеоновог шатора, за који Француска годинама нуди право мало богатство за откуп.

Али Есфигмен не продаје ни вјеру ни благо!

И данас у Есфигмену има пет Срба.

Када сам у њему боравио 2015. лично сам се увјерио да је то прекрасна кошница, не од овог свијета, у којој се много ради, у вјери живи и не робује удобности. То је једини манастир Свете Горе који својом одлуком нема електричну струју, а тиме ни текућу воду. Све се ради ручно, на начин тијелу тежи али души заштитнички и спасоносан. Иначе, монаси Есфигмена праве најљепшу чоколаду коју можете пробати!

Манастир Есфигмен је 1972. г. престао да признаје Цариградског патријарха као кормилара Православља, означивши га као јеретика који је Христа издао шапатом, а од 1974. на кулама Есфигмена се поред заставе Ромејског царства вијори и црна застава са поруком – „Православље или смрт“.

16708433_1418485451496971_4225923670309933251_n
Њих 112, као и првих 12, одлучно је да умру или очувају посљедњи заклон чисте вјере!

Република Грчка одавно већ покушава да раслаби вољу Свете Горе, најприје реформом календара, која је у Грчкој спроведена, а Света Гора је ипак задржала стари јулијански начин рачунања времена.

Но од скора кренуо је и нови покушај на инсистирање Европске уније да се измијени „Аватон“ – Некрочими закон (закон „не крочити“; закон који забрањује жени да ступи на тло Свете Горе од времена Пресвете Богородице). ЕУ и њена „људска права“ кивни су на једну такву „анахроност“, а презадужена Грчка на све начине покушава умилостивити свога безбожног зајмодавца.

Но најгори прогонитељи Православља су постали сами бивши православци. Екуменистичка јерес поткупљена огромним сумама прљавог новца не преза ни од насиља, ни од клевете, злоупотребе државе и механизама републике као народне воље.

Цариградски патријарх је више пута покушавао да силом грчких специјалних снага и довођењем разуларених хулигана избаци монаштво Есфигмена, а у њега усели своје послушнике који ће зарад свиленог омофора и бисерне круне продати и рођену мајку.

У јулу 2013. године, дошло је до сукоба специјалних полицијских снага Грчке и побуњених монаха. Монаси су пружили оштар отпор када су покушали да их иселе из манастира и спроведу у Кареју (главни град и средиште аутономне монашке државе Свете Горе). На полицију су тада бацали камење, молотовљеве коктеле, бакље. За то вријеме у Солуну и Атини изашли су бројни вјерници на тргове, протествујући због насиља над голоруким старцима.

16730512_1418485381496978_129925924701149744_n

Есфигмен је одбрањен!

Кривични суд у Солуну 27. јануара ове године осудио је у одсуству игумана Есфигмена Методија и још седам монаха и три лаика, за бацање молотвљевих коктела у вријеме напада на манастир. Архимандрит Методије и монах Антипа су осуђени на по 20 година затвора, док су остали осуђени на по 10 година и 4 мјесеца.

Цариградски патријарх тражи од грчких власти да се пресуда спроведе и да се „осуђени“ воде на издржавање казне.

То значи нови напад и ново насиље!

У Атини испред зграде Парламента сви поштоваоци Светог м. Есфигмена и православни вјерници који чувају истинско Хришћанство ових дана протествују захтјевајући од власти да заустави прогон и монтирано суђење посљедњим чуварима Православља.

16640791_1418533958158787_2073635046784893564_n

У Србији нико па и не зна (осим оних који прате блогове и странице истинског Православља) за ова непочинства, нити и један медиј Српске православне цркве (већ нескривене екуменистичке јереси) извјештава о њима!

Екуменисти затиру сваки глас истине надајући се да ће њихова издаје остати без суда. Но Богу је све могуће!

Не заборавимо, 2004.г. када је у пламену страдавао наш Хиландар (нажалост и он је примио издају, вјерујемо да је зато и страдао) први ко му је пружио помоћ и пренио вијест спаса био је м. Есфигмен и његово монаштво.

Данас када се спрема пожар Есфигмену, а у њему и нашој српској, грчкој, руској и осталој истински православној браћи српски народ ћути, а пусти Београд сном издаје спава.

Пресвета Богородице заштити Свети манастир Есфигмен својим пречасним покровом од нeчасних кривоклетаца и синова Јуде Кариота који те издаше због блага овога свијета.

 

Извор: ФБ Репортер