Састанак Путина и Трампа у јулу

Председник САД Доналд Трамп и председник Русије Владимир Путин

Председник Русије Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп ће се у сваком случају састати на самиту „двадесеторке“ у Немачкој, а засад нема договора за ранији сусрет

„О могућем састану Путина и Трампа засада се не зна ништа конкретно, нису одрађени рокови. Ми полазимо од тога да је ове године у јулу Г20 у Немачкој, где ће се на овај или онај начин председници састати, али као што знате, када је у питању могућност ранијег састанка: засад се не зна ништа конкретно“, рекао је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков, одговарајући на питање новинара када ће бити одржан састанак двојице лидера.

Он није желео да коментарише спекулације да је саветник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин разговарао са руским амбасадором у САД Сергеј Кисљак о укидању санкција Москви.

У петак је Путин након разговора са председником Словеније Борутом Пахором рекао новинарима да би у Љубљани могао да буде организован састанак лидера Русије и САД, али да то зависи од ситуације.

Руски и амерички лидер одржали су телефонски разговор 28. јануара. Разговор је трајао око 40 минута.

Према наводима Министарства иностраних послова Русије, Путин и Трамп су разговарали о Ирану, Северној Кореји, као и о неширењу оружја за масовно уништење.

*

Извор: Спутник