‘Добро размислите како ћете гласати, остат ћете живјети у Вуковару и суочити се с посљедицама’

vukovar‘Желимо указати вијећницима, који желе гласовати против предложеног амандмана, да промисле о мишљењу велике већине наших грађана, да схвате да су и они, као градски вијећници, становници овога града и да ће након истека свога мандата у Вијећу Града Вуковара, остати живјети у овом граду и суочавати се с посљедицама своје криве одлуке.’, кажу у Стожеру за обрану хрватског Вуковара.

Чланови Стожера за обрану хрватског Вуковара окупит ће се у сриједу како би мотивирали вуковарске градске вијећнике да гласају за усвајање амандмана којим се Вуковар проглашава мјестом посебном пијетета према жртвама. Приопћење преносимо у цијелости.

‘Стожер за обрану хрватског Вуковара, дана 20. ожујка 2013. године, с почетком у 09,30 сати, организира мирни просвјед испред зграде Поглаварства Града Вуковара, у Вуковару на главном градском тргу. У вријеме просвједа, у згради Поглаварства Града Вуковара, одржавати ће се задња сједница овог сазива Градског вијећа на којој ће се, између осталог, расправљати о доношењу Статутарне одлуке о измјенама и допунама Статута Града Вуковара.

У оквиру расправе о наведеној Статутарној одлуци, а испред једног од клубова вијећника, бити ће поднесен амандман на измјене чланка 61. Статута Града Вуковара, у смислу да се због пијетета према жртвама из Домовинског рата, Град Вуковар у цијелости сматра мјестом посебног пијетета према жртвама, те да се као такав у цијелости изузме од одредби Уставног закона о правима националних мањина. Овим амандманом жели се из постојећег чланка 61. у цијелости уклонити ставка која омогућава упорабу српског језика и ћириличног писма у службеној комуникацији у јавним пословима из самоуправног дјелокруга Града Вуковара.

Овим просвједним скупом Стожер за обрану хрватског Вуковара жели мотивирати све градске вијећнике у Вијећу Града Вуковара да гласују за усвајање наведеног амандмана на измјене чланка 61. Статута Града. Такођер желимо указати вијећницима, који желе гласовати против предложеног амандмана, да промисле о мишљењу велике већине наших грађана, да схвате да су и они, као градски вијећници, становници овога града и да ће након истека свога мандата у Вијећу Града Вуковара, остати живјети у овом граду и суочавати се с посљедицама своје криве одлуке.

Стожер за обрану хрватског Вуковара и овај пут позива све грађане Вуковара, као и грађане околних мјеста, да се одазову овом скупу Стожера и на тај начин још једном искажу своју вољу, да још једном покажу онима које су бирали на задњим локалним изборима да се противе увођењу српског језика и писма у службену упорабу у Граду Вуковару.’

Функционални линк http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81801-dobro-razmislite-kako-cete-glasati-ostat-cete-zivjeti-u-vukovaru-i-suociti-se-s-posljedicama.html