Сијарто оптужио НВО које финансира Сорош да раде на свргавању Орбанове владе

ВЛАДАЈУЋА ПАРТИЈА ФИДЕС ЗАТРАЖИЋЕ ЛИКВИДАЦИЈУ СВИХ КОЈЕ ПЛАЋА АМЕРИЧКИ МИЛИЈАРДЕР

Петер Сијарто

  • Шеф мађарске дипломатије је саопштио да ће Орбанова влада убрзо објавити правила која ће све невладине органзације обавезивати да делују транспарентно и да указују на своје изворе финансирања    

          МИНИСТАР спољних послова Мађарске – Петер Сијарто – оптужио је домаће „друштвене организације“ које подржава амерички милијардер Џорџ Сорош  да покушавају да свргну владу Виктора Орбана.

          Притом је додатно указао: „Ми знамо да Џорџ Сорош финансира у Мађарској мноштво организација. Његове намере су очигледне јер отворено говори да садашњој мађарској влади жели пораз и пад. Он не крије ни да не одобрава курс наше владе“.

          Сијарто је у наставку посебно нагласио:

          „Код нас у Мађарској влада лажно уверење да друштвене, односно невладине организације изражавају интересе народа“.

          Шеф мађарске дипломатије је открио да ће Орбанова влада убрзо објавити правила која ће све невладине органзације обавезивати да делују транспарентно и да указују на своје изворе финансирања.

          „Двоструки аршини су за нас неприхватљиви. Симптоматично је што се друштвене организације званично назвају „невладиним“, али тај назив често не одговара стварном стању ствари зато што их неретко финансирају владе других земаља или са њима повезане структуре. Сам Сорош је познат по својим везама са америчким демократама и породицом Клинтон“.

          Сијарто је све ово рекао након што су се појавиле информације да ће владајућа партија Фидес – Мађарски грађански савез тражити ликвидацију свих НВО које финансира Сорош.

*

Извор: Факти