Доналд Трамп: Џон Мекејн и Линдзи Грејем покушавају да нађу начин да почну трећи светски рат

 Амерички председник Доналд Трамп оптужио је двојицу бивших председничких кандидата и садашњих сенатора Џона Мекејна и Линдзи Грејема да покушавају да изазову трећи светски рат након што су они његову имиграциону политику назвали „исхитреном“.

Трамп је Мекејна и Грејема критиковао након што су објавили заједничко упозорење о могућим контрапродуктивним ефектима његовог указа о забрани уласка имиграната из седам већински муслиманских земаља.

„Заједничко саопштење двојице бивших председничких кандидата Мекејна и Грејема је погрешно јер су веома слаби по питању имиграције. Оба сенатора пажњу и енергију треба да усмере на борбу против `Исламске државе`, илегалне имиграције и граничне сигурности, а не да увек покушавају нађу начин да почну трећи светски рат“, нагласио је Трамп.

Амерички председник је током викенда безбедносним званичницима наредио да израде стратегију помоћу које ће у року од месец дана поразити „Исламску државу“.

Аналитичари истичу да се овим потезом Трамп умногоме разликује од војне стратегије на Блиском истоку коју је водио његов претходник Барак Обама који се ослањао на локалне снаге у Сирији и Ираку да воде борбу против џихадиста.

*

Извор: НСПМ