Кад ће доћи Војводина на ред?

canakНови Сад — Председник ЛСВ Ненад Чанак каже да је право време за расправљање питања Војводине, и то „без хипотеке и тапије Косова“.

Оцењујући да је Војводина у великом проблему и у дефанзиви када је реч о њеном статусу, Чанак је, на изборној конференцији Градске организације ЛСВ Новог Сада, казао да та странка мора ту дефанзиву да “преокрене у контранапад, јер сада је време да се поставе питања“.
Он је рекао да је од 80-их година прошлог века, па и раније, Војводина била у ситуацији да за себе нешто уради, али се то није могло “да се на Косову не би нешто догодило”, и упитао “када ћемо ми доћи на ред да ми расправимо питање Војводине, без хипотеке и тапије Косова”.

Обраћајући се делегатима конференције, Чанак је рекао да, ако се актуелна Влада Србије бави борбом против корупције, криминала и криминалних приватизација, “зашто се никад не спомиње питање најкриминалније приватизације а то је приватизација НИС-а”.

Наводећи да је ЛСВ, пре 12 година, била изложена “нападима партнера из ДОС-а када је поставила питање приватизације беочинске цементаре”, Чанак је казао да одговоре никад није добила, јер ЛСВ никад није учествовала нити ће учествовати у “београдским сплеткама и договорима који увек иду на штету Војводине, па могу рећи и целе Србије”.

Чанак је оценио да за губитак власти у Новом Саду, у септембру, није одговорна ЛСВ нити било ко из те странке и додао да, уместо да се после мајских избора кренуло “у најоштрију борбу против корупције и криминала, неки наши партнери нису то умели да ураде на прави начин. Јер, свако мора чистити прво у својим редовима”.

На 14. редовној изборној скупштини Градског одбора, за председника новосадске организације те странке предложен је Александар Кравић.

Б92