The Hill: Демократска партија формира привремени „ратни штаб” за борбу против Трампа

НА ЊЕГОВОМ ЧЕЛУ БИЋЕ ЗАК ПЕТКАНАС КОЈИ ЈЕ У ШТАБУ КЛИНОНОВЕ БИО ЗАДУЖЕН ЗА „БРЗА ДЕЈСТВА”

  • Пред „штаб” су постављена четири „полазна циља”: раскринкавање свих случајева конфликта интереса у Трамповом случају, „копање” да се дође до „могућих Трампових веза са Русијом”, потрага за закулисним радњама приликом формирања Трампове администрације и заштита заоставштине Барака Обаме. Штаб ће бити у “непрекиндој кампањи притиска на нову администрацију у Вашингтону”
  • The Hill указује да Петканас и његова екипа уопште нису сами јер демократе „форсирано довлаче артиљерију са свих страна”

          АМЕРИЧКА опозицона Демократска партија формира „ратни штаб” за наставак политичке борбе против новог шефа државе – републиканца Доналда Трампа и његове администрације.

          Како је објавио лист The Hill, на челу „штаба” (пројекта) је Зак Петканас, који је у изборном штабу Хилари Клинтон био задужен за информативна и пропагандна „брза реаговања”  на развој догађаја.

          Док у рукама држао ту `диригентску палицу` – било му је потчињено двадесетак оперативаца.

          The Hill наводи да је вд председника Националног комитета Демократске партије – Дона Бразил – још почетком јануара открила да постоји план за формирање таквог штаба. Са рачуницом да „огромне количине информација прикупљених за време изборне кампање клинтонове могу бити искоришћење за супротстављање Трампу”.

          Сам Петканас је The Hill открио да ће се радити о “непрекиндој кампањи притиска на нову администрацију у Вашингтону”.

          Пред „штаб” су постављена четири „полазна циља”: раскринкавање свих случајева конфликта интереса у Трамповом случају, „копање” да се дође до „могућих Трампових веза са Русијом”, потрага за закулисним радњама приликом формирања Трампове администрације и заштита заоставштине Барака Обаме.

          У кампању ће бити увућени људи који „и дишу као опозиција Трампу”.

Зак Петканас

          Најмање 20 је већ проверено и прекаљено у партијском апарату или у штабу Клинтонове. Међу таквима су и: Адриен Вотсон која је имала значајну улогу у изборном штабу Клинтонове, шев „дигиталних пројеката”Тес Сајмондс и Лорен Дилон која је у ДП била задужена за „истраживачке послове”.

          The Hill указује да Петканас и његова екипа уопште нису сами јер демократе „форсирано довлаче артиљерију са свих страна”.

          Међу таквима је и Дејвид Брок са његовим комитетом за политичко деловање „Америчкски мост” (American Bridge), онлајн информативно-пропагандистички ресурс “Шерблу” (Shareblue) и вашингтонски либерални „труст мозгова” Центар за амерички прогрес (Center for American Progress).

          Петканас не крије да намерава да почне да делује одмах и да ће у тој улози бити док се Демократска партија „не престроји и мобилише”.

*

Извор: Факти