КПС одузима српска документа

suvi doКосовска полиција одузела појединим Србима из насеља Суви До у северној Косовској Митровици лична документа која издаје МУП Србије, што је изазвало протест.

Срби у Сувом Долу наводе да су полицајци албанске националности синоћ одузели возачку дозволу једном мештанину зато што је издао МУП Србије, након чега су организовали протест у том насељу.

Они тврде да су лична документа претходних дана одузета још неким Србима из тог дела града.

Заменик председника општине Косовска Митровица Александар Спирић осудио је „малтретирање и учестало узнемиравање“ мештана Сувог Дола и упозорио да „наизглед мали инциденти могу да прерасту у већи сукоб“.

„Имајући у виду да су у току преговори, које Београд и Приштина воде у Бриселу сматрамо да акције Регионалне полиције КПС-а нису добре у овом тренутку и да одузимање докумената само зато што су издата од стране Републике Србије изазива додатну узнемиреност и бригу ових људи“, рекао је Спирић за агенцију Бета.

„Залажемо се да контрола шверца и других видова криминала буде свакодневна, али ово што последњих дана доживљавају мештани овог етнички мешовитог села је за сваку осуду“, рекао је Спирић и у име локалне самоуправе затражио да се „учестали проблеми, ако их има, решавају у координацији са северном полицијском станицом КПС-а“ и представницима Сувог Дола.

Б92