СУДАР ВОЗОВА КОД НОВОГ САДА: Повређене 24 особе, међу којима и петоро деце

У судару путничког и теретног воза у среду увече око 19.30 часова на прузи код Новог Сада, повређене су 24 особе међу којима је и петоро деце Место несреће <br/> Фото: Д. Дозет

Место несреће
Фото: Д. Дозет

У СУДАРУ путничког и теретног воза у среду увече око 19.20 часова на прузи код Новог Сада, повређене су 24 особе међу којима је и петоро деце. Сви повређени су збринути на лицу места, после чега су колима хитне помоћи превежени у новосадски Ургентни центар, а деца у Дечју болницу.

 У овој железничкој несрећи четворо је задобило теже, док су остали прошли са лакшим повредама. Машиновођа је остао неповређен. Петоро деце је, по речима Душана Вуковића, портпарола Дечје болнице, задобило лакше повреде. Њима је указана лекарска помоћ, после чега су синоћ пуштени кући.

У Ургентни центар је после несреће примљено 19 одраслих путника, а њих осморо је после указане лекарске помоћи напустило болницу.

– Углавном је реч о лакшим повредама – казала је Јелена Јуришин, портпарол Клиничког центра Војводине.- Свима је указана лекарска помоћ.

С обзиром на то да је терен где се догодио судар возова, врло неприступачан, повређени су, како нам је потврђено у Служби хитне помоћи, од места несреће после указане медицинске помоћи на лицу места, превежени другим возом до Железничке станице у Новом Саду, а затим одатле колима Хитне помоћи до Ургентног центра на дијагностику.

До налетања путничког воза, по подацима објављеним на сајту Министарства грађевине, ифраструктуре и саобраћаја, дошло је на делу пруге Сајлово – Кисач, а у возу се у тренутку несреће налазило између 80 и 90 путника.

Фото: Д. Дозет

Путнички воз који је саобраћао из Новог Сада за Сомбор преко Врбаса и Куле, из још неутврђених разлога је ударио у теретни. Воз који је превозио путнике ударио је брзином од 15 километара на сат у последњи вагон теретног воза који се налазио испред њега.

Да ли је и колико људски фактор утицао да дође до несреће утврдиће истрага полиције и Железница Србије. Синоћ се, међутим, могла чути и непотврђена информација да теретни воз наводно стајао на шинама на том месту, због квара, а путнички воз је због лоших временских услова и слабе видљивости ударио у њега. Железнички саобраћај на овој међународној прузи од Новог Сада ка Суботици и Будимпешти је у потпуном прекиду.

         ДЕВЕТ ЕКИПА ХИТНЕ ПОМОЋИ

НА место несрећу биле су ангажоване четири редовне медицинске екипе хитне помоћи и пет ванредних. Како је за „Новости“ казала др Биљана Васић из Службе хитне помоћи, диспечерска служба хитне помоћи је у 19.34 обавештена о железничкој несрећи.
Извор: Новости