Спрема се побуна Жандармерије?

zandarmerijaБеоград – У врху МУП-а озбиљно страхују од побуне Жандармерије. Уколико полиција и тужилаштво крену да приводе и саслушавају жандарме који су осумњичени за озбиљни криминал, могући су сукоби.

Високи функционер МУП-а упозорава да ситуација у вези са истрагом сумњивих послова командатна Жандармерије генерала Братислава Дикића, његовог брата Драгана и њихових најближих сарадника полако измиче контроли.

“Сада када су објављени детаљни из истраге, када се сазнало за основане сумње да се део официра Жандармерије бави криминалом, држава мора да реагује одлучно. Свако отезање може да нас увуче у велики проблем”.

Извор открива ја даје Братислав Дикић спреман на све па чак и на побуну.

“Директор полиције Милорад Вељовић је пре више од годину дана од Дачића писмено затражио смену Дикића. Дачић је то тада, из нама непознатих разлога игнорисао, а Дикић је остао на функцији и помислио да је недодирљив”, истиче извор листа.

У Дирекцији полиције нису желели да коментаришу ова сазнања, док је са друге стране премијер Србије је изјавио да није знао да је против команданта Жандармерије Братислава Дикића покренута истрага.

“Не желим да се мешам у рад полиције, то је питање за директора полиције. Нисам информисан да постоји истрага, али све што се ради ради се у оквиру закона и институција”, рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Влади.

Припадници Сектора унутрашње контроле МУП-а Србије воде истрагу против неколико припадника Жандармерије, међу којима је и командант Братислав Дикић, због сумње да су умешани у криминалне радње, преноси београдска штампа позивајући се на неименоване изворе. Како пишу медији, реч је о сумњама да су почињена тешка кривична дела, попут рекетирања, уцењивања, зеленашења, неовлашћеног прислушкивања, па чак и планирање ликвидација.

Пресонлајн је писао да су инспектори Службе унутрашње контроле МУП-а крајем прошлог месеца покушали су да наговоре блиског пријатеља команданта Жандармерије Братислава Дикића да буде озвучен у замену за запослење у МУП-у Србије. Дикићев пријатељ је требало да наведе Драгана Дикића, генераловог рођеног брата, да исприча све о својим наводним злоупотребама службеног положаја.

Информер