Резултати ликовног конкурса „Божићна Честитка“

Петра-Грчић-5-1Драга наша мала и велика децо,
На наш ликовни конкурс са темом „Божићна честитка“ одазвало се много вас. До краја конкурса 25.12.2016 год. у редакцију Ђачког кутка стигло је преко педесет радова свих узраста и из свих крајева Србије што нас је све много обрадовало.
Већина вас који сте учествовали у овом конкурсу , показали сте ваше добро разумевање овог дивног празника и на свој начин сте то поделили са нама као и са свима онима који ће на нашем сајту видети ваше радове. Тиме не само да сте учинили добро својим душама јер сте се потрудили него сте и охрабрили и другу децу да се у будуће и они труде да боље разумеју наше хришћанске празнике и да то радосно уносе у своје домове, школе, међу другаре. Ми се зато надамо да ће за следеће наше конкурсе стизати још више ваших радова.

Својим учешћем и својим радовима ви сте помогли очувању наше Православне Вере и наших лепих народних обичаја. То је био и главни циљ нашег конкурса. И он је, захваљујући вама свима, испуњен.

У правилима конкурса написали смо да ћемо одабрати најлепше радове у свим узрасним категоријама и наградити их. Претпостављате да то није био лак задатак јер је стигло пуно радова и сви су на свој начин лепи. За одабир најбољих радова била је задужена комисија од четири члана.

Наш Преосвећени Владика Артемије био је председавајући а у комисији су били и јерођакон Паладије (Матић), монахиња Варвара (Тишма) и монахиња Марта (Чанади).

Видео презентација дечијих радова

 

Победници по категоријама су:

Предшколски узраст – три награђена рада
1.награда
Алексеј Дмитровић – 6 година – Угриновци
2. награда
Јелисавета Цар – 6 година – Сомбор
3. награда
Михаило Јованчевић 4 године – (најмлађи учесник – Нова Пазова)

Основна школа
1. и 2. разред – две прве награде
Матеј Петровић 8 година – Леушићи
Јован Цар 8 година – Сомбор

3. и 4. разред – две прве награде
Александар Младеновић 9 година – Лесковац
Ана Братић 9 година – Врњачка Бања

5. и 6. разред – прва награда
Петра Грчић 11 година – Прокупље

7. и 8. разред
1. награда
Андреја Милутиновић 13 година – Падинска Скела
2. награда
Петар Поповић 12 година – Ужице

Средња школа – две прве награде
Марија Поповић 14 година – Ужице
Вера Поповић 15 година –Ужице

Сви горе наведени ђаци добиће награде а свој деци која су послала своје радове захвалићемо се на пригодан начин.
Посебно нас је обрадовало да је из неких породица стизало и више радова као и то што стизали радови и издалека. ( Њима ћемо поштом послати награде).

Имамо једну ВАЖНУ примедбу . Радови које нам шаљете требало би да буду написани и потписани нашим писмом ЋИРИЛИЦОМ. Једино такви радови биће разматрани.Ћирилица је наше писмо и њу би требало да користите стално у свакодневном животу, зато на томе инсистирамо.

На жалост, добили смо и радове који нису одговарали теми конкурса и православном обележавању Божића, па вас молимо да на то убудуће обратите пажњу.

Још једном вам свима захваљујемо на учешћу у конкурсу и позивамо вас да и даље дајете ваш допринос у раду Ђачког кутка Епархије Рашко призренске у егзилу.

Вама и вашим породицама желимо од Богомладенца Христа свако добро, да будете још бољи мали православци, да вашим добрим животом славите Бога, радујете родитеље и све нас.
                                                                     

                                                                     Мир Божји, Христос се роди- Ваистину се роди!
                                                                                        Срећан Божић и Нова Година!

У сарадњи са дечијим кутком „Кажи мени ђаче“

монахиња Варвара Тишма

 

Извор: ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА У ЕГЗИЛУ