ВЕЗАНИХ РУКУ ЈЕ ЧЕКАО МЕТАК – ПРКОСИО ИМ ЈЕ У ЛИЦЕ: Његова храброст је подигла целу РУСИЈУ! (УЗНЕМИРАВАЈУЋЕ – ФОТО/ВИДЕО)

ВЕЗАНИХ РУКУ ЈЕ ЧЕКАО МЕТАК – ПРКОСИО ИМ ЈЕ У ЛИЦЕ: Његова храброст је подигла целу РУСИЈУ! (ФОТО/ВИДЕО)

Герой России Магомед Нурбагандов
Руски полицајац из Дагестана Магомед Нурбагандов (31), одликовани Херој Русије ког су терористи Исламске државе убили јер није хтео да се одрекне колега у полицији и своје државе, проглашен је у многим руским медијима за личност године.

Магомеда су џихадисти заробили у Дагестану и, заједно са братом, сурово убили у шуми испаливши им по метак у главу. Све то су терористи снимили камером ради умножавања на исламистичким сајтовима.

Магомед је са братом Абдурашидом заробљен и опљачкан. Један од милитаната видио је Магомедова документа и полицијску значку, због чега су он и брат и погубљени.

Убиства су снимљена и објављена на радикалним исламистичким сајтовима.

Убице су кажњене, пошто су полицајци опколили шуму и побили их. У телефону једног терористе пронађен је и видео-снимак на ком џихадисти наређују Нурбагандову да се јавно одрекне земље и полиције, што је он одбио иако су му држали пиштољ на челу.

Убице су га терале да поручи колегама да дају отказ у полицији, на шта је он одговорио: „Браћо, наставите са радом!“. После тога терориста му је пуцао у главу и убио га.

Руски председник Владимир Путин одликовао је посмртно Магомеда Нурбагандова у септембру прошле године.
Медији у Русији наводе да је смрт Нурбагандова учинила бесмртним.

Он остаје упамћен као полицајац који је хладно одбио захтев терористе упркос смртној претњи. Био је на коленима, руку везаних на леђима и чекао смртоносни метак, али није прихватио да каже оно што је од њега тражено.

Извор: Ослобођење