Ратни злочинац Тачи: Српске општине по ткзв. косовским законима

taciПРИШТИНА – Ратни злочинац Хашим Тачи рекао је данас да ће „асоцијација српских општина бити организована по косовским законима“ и као нетачну оценио изјаву председника Србије Томислава Николића да је Приштина одустала од својих ставова по том питању.

У ткзв. косовској скупштини, где је подносио извештај о дијалогу с Београдом, Тачи је рекао да су основа за разговоре и даље ткзв. Устав и закони Косова, као и план бившег изасланика УН Мартија Ахтисарија, који је Србија одбацила, али који није усвојен ни у Савету безбедности УН.

Како наводе приштински електронски медији, такозвани косовски премијер је казао да ће „асоцијација општина са српском већином бити у складу са законима усвојеним на Косову“, а да ће онима којима то није јасно токове и резултате дијалога појаснити шефица европске дипломатије Кетрин Ештон, која ће током ове седмице посетити Приштину.

Он је навео и да ће у оквиру дијалога а на крају процеса преговарања два премијера и Ештонова као гарант, потписати споразум о асоцијацији општина, што ће, како је додао, олакшати нормализацију односа две земље.“

Такозвани косовски премијер је подсетио да током последње рунде разговора са српским премијером Ивицом Дачићем у Бриселу није постигнут компромис, али је додао да је он и даље оптимиста по питању успеха дијалога.

Председник Томислав Николић рекао је јуче након разговора државног врха Србије са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон у Бриселу, да је Приштина попустила и да су две стране ближе договору.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП