МЕШЕТАРЕЊЕ И ГАЖЕЊЕ НАРОДНЕ ВОЉЕ: Американци хоће Македонију да предају у руке шиптарске БЕСЕ

жавна изборна комисија (ДИК) Македоније прихватила је приговор албанске странке Беса и поништила гласање на једном бирачком мјесту у Гостивару.

Вјештачење графолога показало је да потпис гласача Фатиме Сулејмани из Гостивара није био аутентичан.

Странка Беса поднијела је приговор након што је утврдила да је на једном бирачком мјесту у Гостивару умјесто Фатиме Сулејмани гласао неко други, а партијски посматрач унио је примједбу у записник, преносе македонски медији.

ДИК наводи да ће гласање на том бирачком мјесту бити поновљено само уколико укупан број бирача који гласају на том бирачком мјесту утиче на укупне резултате у изборној јединици шест.

Државна изборна комисија синоћ је прекинула сједницу на којој је разматрала приговоре на изборни ток регуларности ванредних парламентарних избора, одржаних 11. децембра, које су поднијеле опозициона СДСМ и албанска странка Беса.

На информацију о одгађању сједнице, окупљени симпатизери владајуће ВМРО-ДПМНЕ, који су од поднева протествовали испред сједишта ДИК-а најавили су да ће наставити са протестима до Нове године ако треба, да би „одбранили изборну побједу ВМРО-ДПМНЕ“.

Лидер СДСМ-а Зоран Заев раније је изјавио да уколико ДИК прихвати приговоре, онда би они и ВМРО-ДПМНЕ добили подједнак број посланичких мандата, по 50.

ДИК је раније саопштила прелиминарне резултате, према којима је ВМРО-ДПМНЕ освојио 51 мандат, СДСМ 49, албанска странка Демократска унија за интеграцију (ДУИ) 10 мандата, Беса пет, Алијанса за Албанце три и Демократска партија Албанаца (ДПА) два посланичка мандата.

Македонско Собрање чине 123 посланика, од којих су три представници дијаспоре.

Дијаспора, међутим, због слабе излазности није освојила ниједан посланички мандат.

Срна