Николић: Бриселска издаја (споразум) све ближа реализацији (видео)

Dacic Keti degenerik Vucic Nikolic IzdajaБРИСЕЛ – Председник Србије Томислав Николић изјавио је вечерас да је Приштина попустила по питању надлежности заједнице српских општина на Косову и Метохији и изразио наду да ће споразум са Приштином бити потписан током следећих десетак дана.

„Приштина која је до сада инсистирала на томе да свако решење мора да се уклопи у њихове законске оквире, попустила је“, изјавио је Николић новинарима после састанка српског државног врха са шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон.

„Споразум ће бити потписан ако не 20, онда 28. марта“, рекао је председник Србије, са којим су на разговорима код Ештонове били и премијер Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић.

Према његовим речима, разговор са Ештоновом, искрен и конкретан, тицао се неопходних измена закона које су донеле приштинске власти, али и закона Републике Србије, како би се српској заједнициомогућила заштита у складу са европским стандардима.
„Није било никаквих докумената“, прецизирао је Николић, мислећи на спекулације да ће Ештонова изнети нон пејпер.

Једини документ био је, рекао је, Резолуција народне скупштине и папир наше владе о дијалогу, рекао је Николић.

Државни врх Сбије – председник, премијер и вицепремијер, Томислав Николић, Ивица Дачић и Александар Вучић, разговарали су с Ештоновом током радне вечере два и по сата.

Састанак је заказан на иницијативу Брисела, пошто је постало извесно да је дијалог Београда и Приштине „запео“ на питању овлашћена заједнице српских општина.

У оквиру дијалога предвиђене су још две рунде разговора Београда и Приштине, 20. марта и 6. априла, а 16. априла Кетрин Ештон ће известити Савет министара ЕУ о резултатима дијалога и изнети препоруку да ли Србији треба одобрити датум за преговоре са ЕУ.

Линк ка видео изјави

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП