Дикићу продужен притвор за још два месеца

Одлуком надлежног судског већа, продужен је притвор за још два месеца бившем шефу српске жандармерије Братиславу Дикићу и осталима који су ухапшени с њим

Бивши шеф српске жандармерије Братислав Дикић

Бивши шеф српске жандармерије Братислав Дикић

Ванрасправно веће Вишег суда у Подгорици продужило је за још два месеца притвор Братиславу Дикићу, бившем команданту Жандармерије Србије, и групи лица, које Специјално државно тужилаштво Црне Горе сумњичи за организовање криминалне организације и тероризам у покушају.

Дикић, који се због тешког здравственог стања налази на лечењу у болници на Цетињу, сумњичи се да је са Александром Синђелићем из Београда вођа криминалне групе, која је припремала терористичке нападе на институције, убијање цивила и хапшење и ликвидацију премијера Мила Ђукановића. Они су, према саопштењу тужилаштва у септембру у Србији и Црној Гори формирали криминалну организацију, с циљем утицаја на законодавну и извршну власт у Црној Гори.

Дикић је са још 19 грађана Србије ухапшен 15 октобра у Подгорици, а осим њега слободе је лишено још 20 држављана Србије, од којих је већина пуштена из притвора.


Извор: Вечерње новости