Митови о насиљу у породици стварају се ради уништавања породице

Image result for Флаг России семья

  • Ударна песница ове политике је манипулација са цифрама и агресивно стварање мита о насиљу у породици, чиме се стање у руским и не само руским породицама намерно боји црним наративом.
  • Према истраживања новосибирских експерата, а који су се ослонили на податке Министарства унутрашњих послова, насиље у руским породицама је на нивоу 0,125, док се у предлогу закона говори о нивоу од 70 одсто.
  • Глави распрострањивач лажних података у Русији је невладина организација «Анна», коју финансира амерички Фонд Форда.
  • Руски експерти су анализирали уношење западних вредности преко Закона о породици, чији је саставни део и обавеза родитеља да децу од рођења «секусално просвећују», што, како  већ показало на Западу, води инцесту.

 Крајем октобра (29.) 2016. године у Краснојарском крају одржана је друга међурегионална конференција, а коју су организовале друштвене организације које се баве заштитом породице. Тема овогодишње конференције је била «Породица и насиље: митови и реални изазови». Наравно, тема није случајно изабрана јер је јавност буквално засута информацијама о насиљу у проодицама, са изношењем невероватних цифри о расту насиља од 20 до 70 одсто.

Истовремено, реакција на «угрожавајући карактер насиља» је позивање закодаваца да породицу поставе под снажну контролу, у том смислу и да се успостави контрола у форми давања дозвола ко може имати децу, односно да се успостави и законска норма одузимања деце због «неправилног васпитања».

У Русији је антипородична кампања (између осталог и уз објављивање вести о насиљу у породици) предложен закон 323-ФЗ који је оцењен као «антипородични», «антиваспитајући» и као «закон о батинама», против кога је одржано 600 трибина, протеста и других манифестација.

Управо о томе говорило се на конференцији, али и о квалитету детињства и васпитању деце уопште.

 

Какви су закључци конференције?

 

Преусмеравање породичне политике на западни образац и западно породично право у Русији је подигнуто на нови, доста виши ниво.

Ударна песница ове политике је манипулација са цифрама и агресивно стварање мита о насиљу у породици, чиме се стање у руским породицама намерно боји црним наративом.

Према истраживања новосибирских експерата, а који су се ослонили на податке Министарства унутрашњих послова, насиље у руским породицама је на нивоу 0,125 одсто, док се у предлогу закона говори о нивоу од 70 одсто.

 

Како се стварају лажни подаци?

 

Глави распрострањивач лажних података је невладина организација «Анна», коју фиансира амерички Фонд Форда, а део посланика Државне думе (не)намерно користи управо те податке у покушају да се преко њих  усвоји антипородични закон.

Други вид манипулације је са појмовима, пре свега  је на мети појам насиља, злочина, деликвенције и криминала. Манипулатори користе механизам манипулације са поменутим појмовима (уз лажне податке) да би оствариле циљ «стављања породице под контролу», тачније да се у Русији примени у животу бриселска «Стратегија Савета Европе о правима деце 2016-2021», усвојена, ове 2016. године. Ако обратимо пажњу на наслов «Стратегије» видимо да је тежиште на деци, а не на породици, како је раније било у свим државним политикама.

Закони који се предлажу су најпримитивније интерпретирани закони са Запада, тачније Европске уније, односно неких држава чланица, при чему у њима нема ништа од националних особености и идентитета и кутлуре руског народа. На конференцији су закључили и да је нови Кривични закон Руске Федерације, посебно његови чланови 116 и 156, који су засновани на «праву деце» омогућава одузимање деце од родитеља, односно лишава децу права на породицу.

На конференцији су анализирали и осудили уношење западних вредности преко Закона о породици, чији је саставни део и обавеза родитеља да децу од рођења «сексуално просвећују», што, како  већ показало на Западу, води инцесту.

Због тога су учесници позвали на борбу против стварања митова и медијских манипуалција када је у питању породица, а властима и јавностима су учинили доступним све материјале конференције.

 

Извор: Царса