Секташи врбују по нашим болницама?!

ПОМАГАЛА СА ЛОГОМ НЕПРИЗНАТЕ ЦРКВЕ – Секташи врбују и вршљају по нашим болницама?!

Инвалидска колица секте ЦРКВА ИСУСА ХРИСТА СВЕТАЦА ПОСЛЕДЊИХ ДАНА

Црно на бело: Читалац „Ало!“ послао слику спорног помагала

Шокирани читалац „Ало!” послао нам је јуче фотографије на којима се види како се у Клиници за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Србије непокретни пацијенти служе колицима на којима је лого секте!

– Нисам могао да верујем рођеним очима, био сам запрепашћен да се у здравственој установи користе колица са пропагандном поруком секте – Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Сви знамо колико су припадници оваквих организација нападни, има их свуда, спопадају нас на улици, долазе на врата стана… Зар су почели и по болницама?! – запањен је Д. Д., који нам је у прилог својој причи послао и фотографије које су настале протеклог викенда.

Димитрије Калезић, професор Богословског факултета у пензији, истиче да Црква Исуса Христа светаца последњих дана није никаква црква, већ странпутица и да је чудно да се у болници налазе колица са логом ове заједнице.

Предводи их педофил

Цркву Исуса Христа светаца последњих дана прате бројне контроверзе. Тако су медији извештавали да је предводи осуђени педофил Ворен Џефс. Секта се одвојила од главне цркве кад је забрањена полигамија, а своје следбенике учи да су они који су је напустили следбеници ђавола. Многи чланови секте држе се Џефсовог налога да не шаљу децу у школу.

– То није црква, већ странпутица, они су одавно изашли из редовног тока хришћанске цркве. Заправо, црква која се не ослања на Христа и Свето писмо може бити само некакав паралелни ток. Што се тиче колица за непокретне на којима је лого ове организације, а која се налазе на Клиници, можемо их посматрати као хуман гест једино уколико су донирана болници, а она даље да их распоређује без контакта чланова организације са болесницима. Међутим, могуће је да су на овај начин покушали да привуку себи људе који су у видно тешкој ситуацији.

Донацијама покушавају да привуку људе који су у невољи

Испада да „лове у мутном”, јер можда желе да приклоне својим веровањима људе који су у невољи, што је само по себи опет болесно стање, јер је намера болесна. Њихов метод је секташки, реч је о учењу којим се људи изузимају из црквене заједнице и прикључују својој. У болници су људи којима је потребно да верују у нешто, па ако човека погрешно веровање одвуче далеко преко пута, неће знати како да се врати на старо место, а то није добро. Такође, такви људи знају да уцењују да би дошли до циља, што бисмо могли да уврстимо и у злоупотребу људи – сматра он.

Протојереј-ставрофор Драгомир Сандо се слаже да је добро уколико је реч само о донацији клиници.

– Претпоставимо да они раде као организација, између осталог, и из хуманитарних побуда. Међутим, на једној страни желе да се наметну као неко ко брине о српском народу у овим тешким временима, а слажем се да би тога требало бити још и више, али другим делом они деле материјале где проповедају своја веровања, што је њихов метод и начин рада. Овакве организације називамо мањим верским заједницама, јер имају верски интерес, а љуте се кад их зовемо сектама – каже Сандо.

Из Клиничког центра Србије нам јуче нису одговорили на питање откуд ова помагала с логом непризнате цркве у болници.

Ко су следбеници

Црква Исуса Христа светаца последњих дана позната је колоквијално и као Мормонска црква. Они су постали једна од водећих религиозних организација, са преко 12 милиона следбеника и милијардама долара годишњих прихода. Обавеза да сваки мормон жртвује десети део својих прихода обезбеђује финансијско благостање организације. Сами за себе кажу да добровољно остављају школу, посао, изласке када за то дође време, да би служили „Господу” о властитом трошку, док је комуникација са породицом у том периоду ограничена на е-пошту и кратке телефонске позиве.


Извор: Ало