ХЕРОЈ НОВOРУСИЈЕ: Ово је Србин Владимир Станимировић који је погинуо у одбрани народа Донбаса (ФОТО)

Србин Владимир Станимировић, добровољац у армији ДНР-а, погинуо је јуче код места Коминтернова. Станимировић је погинуо од дејства украјинске артиљерије која је прекршила примирје, а поред њега настрадао је и његов командир, добровољац из Русије.

Vladimir_Stanimirović

Херој Владимир Станимировић

Владимир Станимировић је у Новорусију дошао у септембру 2014. године. Тамо је засновао и породицу са женом Рускињом, а пре годину и по дана добио је и сина.

Према речима његових сабораца, Станимировића су након што је добио бебу убеђивали да напусти фронт али је он желео да настави да се бори све док украјинске фашистичке армаде прете грађанима Донбаса. Јавност у Србији до сада није ни знала за њега, он је био дискретни херој из Србије високо поштован како од српских добровољаца у ДНР-у тако и локалних војника и официра.

Снајпериста Дејан Берић каже да је Станимировић од доласка у Новорусију испољавао велику храброст.

– Владимир је један од првих који су дошли у Донбас. Био је ватрен али веома дисциплинован. Увек се јављао добровољно да иде на задатак- каже Берић.

Станимировић је на ратишту упознао Аљону и убрзо су се венчали, касније добили и сина. Након венчања, Станимировић је тражио да, због близине породице, буде прекомандован у Девети пук у Амбросијевки.

Берић каже да је, од свих Срба који су били у Новорусији, Станимировић највише времена провео на положају по рововима.

– Био је прави српски војник, неустрашив. Као редовни војник у Србији био је у Копненој зони безбедности – каже Берић.

Станимировић ће бити сахрањен у недељу на гробљу у Амбросијевки. Слава хероју!


Извор: Правда