Драганa Трифковић: Извињавам се свима који су због мене гласали за ДСС

Доносимо извињење Драгане Трифковић, члана Председништва ДСС-а и директора Центра за геостратешке студије, која је на листи ДСС-Двери за посланике била на 13. месту (што ће рећи на првом „испод црте“). Како је Драгана Трифковић и сарадник „Стања ствари“ верујемо да је известан број гласова ДСС-у због ње дошао и са овог сајта, па зато и преносимо овај њен поштен и за Србију неуобичајан гест

dt-dss

Демократска странка Србије легализовала је коалиције са СНС, чиме је националана и државотворна идеја замењена за пар управних одбора и радних места помоћника и заменика у општинама којима влада СНС. Извињавам се свим гласачима који су због мене гласали за Демократску странку Србије, која се показала као непоуздана и где су преовладали интереси појединаца уместо политике.

(Фејсбук страница Драгане Трифковић)

Саопштење о одлукама Председништва ДСС

Председништво Демократске странке Србије, на седници одржаној 20. септембра , поред осталих, донело је одлуку о потврђивању свих до сада остварених локалних коалиција у градовима, општинама и градским општинама у Србији.

dss-logo-490

Председништво је утврдило и предлог Главном одбору доношења одлуке о учешћу Демократске странке Србије на председничким изборима са својим кандидатом, уколико не буде постигнут договор о заједничком кандидату националне опозиције.

У раду Председништва је учествовао Милош Јовановић, а информација о предлогу да се изабере за потпредседника странке на седници Главног одбора 1. октобра примљена је са једногласним одобравањем.

 

Извор: Стање ствари