Американци знају да њихово оружје завршава код терориста – немачки новинар

ЦИА координише испорукама оружја на граници Турске и Сирије, рекао је немачки новинар Јирген Тоденхофер за РТ, који је недавно разговарао са командантом терористичке групе „Џабат Ал Нусра“ Он је додао да САД знају да оружје које САД испоручују побуњеницима завршава у рукама терориста.

„Ово је игра коју сви знају. Веома је јасно да Американци знају да њихово оружје на крају завршава у рукама терориста „, рекао је Тоденхофер за РТ.

„ЦИА координише испорукама оружја из Турске и довози га до границе. Ово оружје преузимају терористичке групе Ал-Каида, Исламска Држава и то је добро познато. “

Ово није ни грешка ни случајност, додаје Тоденхофер, упркос неким мишљењима која сугеришу да би америчко оружје случајно могло пасти у руке терориста.

У одговору на недавна саопштења Стејт департмента који је саопштио да САД не пружају подршку терористима, али да би неки од савезника то могли радити, Тоденхофер је саопштио да „су они савезници „између“. Али сви знају да они користе савезнике и они то дозвољавају савезницима. Није битно ако америчке „TOW“ ракетe и други пројектили, долазе у руке терористима из друге руке.“

Извор: Восток

Тоденхофер је такође додао да, када нека терористичка група жели оружје које се испоручује побуњеницима она мења име и од тада припада такозваној „умереној опозицији.“

Он је подсетио да су у 2012. години објављена документа Пентагона који су открили да Вашингтон покушава да уништи односе између шитске владе у Ирану, Ираку, Либану и Сирије.

„На известан начин он (командант Џабат Ал-Нусра) понавља оно што је Пентагон рекао пре четири године“, навео је он.

„Они покушавају да се отарасе Асада уз помоћ побуњеника“, закључио је новинар.

Тоденхофер је обавио разговор са командантом терористичке групе „Џабат Ал-Нусра“ и постао први западни новинар којем је дозвољен улаз на територију под контролом терориста, те успео да се безбедно врати кући.

У интервјуу командант терористичке групе „Џабат Ал-Нусра“ Абу Ал Ез је рекао да САД оружје испоручују терористичким групама путем влада које Вашингтон подржава, а да амерички инструктори врше обуку како да користе то оружје.

Он је такође поновио тврдње Москве и сиријске владе да милитанти користе сиријско примирје, договорено од стране Русије и САД 9. септембра, за припреме за нову офанзиву.

„Ми не признајемо прекид ватре. Ми регрупишемо наше снаге. Ми ћемо извршити велики напад против режима за неколико дана „, рекао је он.