Дефинитивно: Ни једне српске таблице не могу на КиМ договорено у Бриселу!

 

Последња рунда преговора у Бриселу, између представника српске Владе и шиптарских сепаратиста, завршена је још једним катастрофалним поразом за српску страну, какав историја не памти!

Илустрација: КМ Новине / 2016.    

Испрва, саопштења нису била јасна а половичним изјавама и објашњењима покушало се сакрити колико штете је донео последњи сусрет у низу по иначе неуставном Бриселском дијалогу. Даљим медијским саопштењима и анализама, а која са српске стране није негирао, са сигурношћу се може тврдити да српске таблице нису пожељне и неће моћи слободно да се возе на територији њене покрајине!

Оно што је само дан, два раније најављино у потпуности је прекршено. Бројним изјавама у медијима српски представници су говорили како возила са шиптарским таблицама на којима су бајаги „државне“ ознаке, грб и натпис квази-институција шиптарских сепаратиста, не могу да се крећу територијом Србије избван КиМ јер би то било признање непостојеће, самопроглашене „независности“. Управо то су и дозволили. Са једном једином „олакшавајућом“ околности да такви симболи морају бити прекривени „белом налепницом“.

Доказ да су свесни пораза и издаје коју су попели на неколико степеника више, јесте и изјава Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију. Наиме, за разлику од ранијих прегвора када је „ликовао“ (и тада лажно) наводећи да је српска делегација победила са „5 према 0“ овај пут је своју издају, са којом се лично сагласио, покушао да оправда тиме да је овај договор мења „најтежи и најгори споразум из 2011. године“, који је договорио Борислав Стефановић, тада кадар ДС-а, и тврди да је тај споразум предвиђао укидање српских регистрација на КиМ. Стефановић каже да то није тачно.

Поражавајућа, незаконита и капитулирајућа одлука српских представника јесте да и све регистарске таблице градова са територије централне Србије подлежу истом тквом третману!

Није погубно и срамно само то што су представници издајничког режима у Београду дозволили да се држава Србија нађе у истом положају и са равни са нелегалним сепаратистима већ још више то што ће ознаке државе Србије, међународно признате и свуда на свету уважаване као државе равне било којој другој, на делу њене територије бити званично забрањене од стране Владе!

Историјски домет издаје је у томе што се по први пут дешава да једна држава своје ознаке, са којима свуда у свету наступа, проглашава неважећим на својој територији под окупацијом и на којој под маском „власти“ над њеним становништвом лажне институције сепаратиста спроводе прави тероро и страховладу!

Оно што се није могло наћи ни у једној књизи научне фантастике, роману, бајки или чак басни, нашло се у званичним документима Владе Србије под вођством најсрамније, најнечасније и најштетније Владе која је икада управљала једном државом кроз историју.


Извор: КМ Новине