РУСКИ НОВИНАРИ НА СЛОБОДИ: ЕКСКЛУЗИВНИ КОМЕНТАР ОКСАНЕ САЗОНОВЕ (ВИДЕО)

 

 

Уредник српске редакције News Front-а Оксана Сазонова рекла је у телефонском разговору да су им «без икаквог основа» пришли 5 људи и тражили документа.

«Ми смо снимали видео записе о ситуацији са православним храмовима као и Србима који живе у близини храмова»- рекла је Сазонова.

«Без било каквог разлога пришли су нам 5 или 6 људи и тражили да им предамо документа. Пошто нисмо имали сва документа тражили су да одемо кући по пасоше. Након тога су нас одвели у полицију»- додала је она.

Оксана Сазонова је рекла да је, захваљујући руској дипломатији, однос према њима био цивилизован.

«Однос према нама је био нормалан. Мислим да је то захваљући томе што су наша агенција News Front и руски МИП били спремни да заврше посао до краја»- рекла је Сазонова.

«Желим да се захвалим руководству агенције News Front и руском МИП-у због тога што су помогли мени и држављанину Украјине који је био са мном»- додала је она.

«Косовски суд» одлучио је да депортује раније ухапшене новинаре руске агенције News Front. Осим тога суд им је изрекао новчану казну од 2.5 хиљада евра и меру забране уласка на Косово, прогласивши их кривим за «нелегалан прелазак границе»


Извор: Новински фронт