Дачић: Лагало се да је Косово наше

Zamenik premijera i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dacic i ministarka unutrasnjih poslova Austrije Marija Fekter dolaze u Palatu Srbija gde su danas potpisali Protokol o sprovodjenju Sporazuma o readmisiji. Uz vest  Bete. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/)БЕОГРАД – Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да је Косово готово десет година било табу тема и о њему званично нико није смео да каже истину.

„Лагало се да је Косово наше, па је то чак озваничено и уставом. Данас, тај исти Устав ни најмање не помаже. Председник Србије не може на Косово. Ни председник Владе. Ни министри. Ни полиција. Ни војска“, навео је Дачић у ауторском тексту у НИН-у поводом 10 година од убиства премијера Зорана Ђинђића.

Према речима премијера, Косово је готово десет година било табу тема и о њему званично нико није смео да каже истину.
„Србима је једино дозвољено да у сваком тренутку напусте Косово. Толико је оно наше и толико, на њему, важи нас Устав и Наши закони“, навео је Дачић.

Он је додао да је остао „недовршени посао дефинисања нашег сопственог простора, упостављања стварних граница Србије, као и покушај да од Косова, пре свега за Србе који тамо живе, спасемо шта се спасти може, и обезбедимо им нормалан, безбедан живот и јасну будућност“.
„На тај начин, и само на тај начин, и Србија ће имати будућност“, закључио је Дачић.

ТАНЈУГ