Вулин: Тражимо минимално за „српску заједницу“ на КиМ

aleksandar-vulinПРИЗЕН – Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је данас да Србија на Косову не тражи Републику Српску, већ формирање заједнице која би имала изворна овлашћења, контролу и утицај над судством, полицијом, образовањем и свим сегментима важним за живот грађана.

„То није Република Српска, не тражимо спољње послове, војску и све оно што је РС имала по Дејтонском споразуму. Ми тражимо да Срби на Косову и Метохији могу да живе онако како желе“, рекао је Вулин у Призрену.

Коментаришући изјаву амбасадора САД у Београду Мајкла Кирби да САД не желе „нову Републику Српску на Косову“, јер се тај модел није показао као добро решење за развој Босне и Херцеговине, Вулин је рекао да је РС направила међународна заједница и, ако није задовољна, онда би тај проблем требало да решава сама са собом, не Србијом.
„Немојте нас кривити за РС. Сами сте је направи, немојте бити незадовољни сопственим радом и немојте да нас спречавате у покушају да омогућимо људима на Косову и Метохији да живе“, поручио је Вулин.
Вулин је данас посетио Богословију у Призрену и Милицу Ђорђевић, која је једини српски основац у том граду.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију ће током дана посетити Гору (Враниште), где ће се састати са представницима локалне самоуправе.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП