Критски “сабор” је позвао на јединство са педерима и лезбијкама

Валериј ФИЛИМОНОВ

 Догађај у селу Колимвари постао је још једна етапа у припреми доласка антихриста…

Не стишава се полемика повезана са (прихваћеним под притиском представника стамбулског патријархата) документом “Односи Православне Цркве са осталим хришћанским светом”. Појављују се један за другим детаљна критичка истраживања тог “ремек-дела богословске екуменистичке мисли”.

У ствари је довољно прочитати невелик број цитата из њега, да би се видела погибељна суштина тог документа: “Непрестано се молећи за јединство свих, Православна Црква је увек развијала дијалог са одвојеним од ње, ближим и даљим, истицала се у проналажењу начина и средстава обнове јединства верујућих у Христа, прихватала учешће у екуменистичком покрету од момента његове појаве, доприносила његовом формирању и даљем развоју… увек се трудила ради успостављања јединства хришћана… Православна Црква признаје историјска наименовања других које се не налазе у општењу са њом, инославних хришћанских цркви и конфесија… она је са благонаклоношћу и позитивно гледала на дијалог са осталим хришћанима… у потрази за објективним циљем – припреме пута за јединство… са заједничким за све циљем богословског дијалога – коначним враћањем јединства у правој вери и љубави”.

А сада окренимо свој поглед ка “осталом хришћанском свету”, са којим нас организатори Критског “сабора” позивају на “враћање јединства у правој вери и љубави”. О његовом духовном стању красноречиво говоре наслови многих текстова који су публиковани на низу информативних ресурса. Није без разлога својевремено професор богословља, протопрезвитер Теодор Зизис, написао убедљив чланак “Одмах иза екуменизма стигао је хомосексуализам”.

Привешћемо само мањи број сведочанстава дубоког пада “инославних цркава и конфесија” којима је “Патријарх све Васељене” Вратоломеј доделио високо звање “братских цркви”. Они који желе, могу веома лако у потпуности прочитати на интернету оваква саопштења: “Евангелистичка црква Немачке одобрила истополне бракове”, “У Реформаторској цркви Велике Британије венчаваће се истополни парови”, “Уједињена Протестантска црква Француске одобрила истополне бракове”, “Шкотским свештеницима дозвољено да ступају у истополне бракове”, “Норвешка Лутеранска црква одлучила да венчава хомосексуалне парове”, “Шведска црква одобрила венчавање истополних парова”, “Епископална црква САД одобрила истополне бракове”, “Англиканска црква гласала за рукополагање жена-свештеника у епископски чин”, “Највећа Презвитеријанска црква у САД признаје истополне бракове”, “Уједињена црква Христова у САД легализовала истополне бракове”, “Већина парохијана цркве Енглеске подржава истополне бракове”, “Мормони у САД протествују против дискриминације истополних парова”, “Амерички свештеници дозволили спровођење геј-свадби”, “Католици у Немачкој подржавају истополне бракове”, “The New York Times: Католичка вера доводи до одобравања геј-бракова”, “Ирски католици гласали за истополне бракове”, “Италијански лутерани благослове истополне бракове”, “Већина верујућих у САД подржава истополне бракове”, “Канадски лутерани гласали за свештенике гејеве и благословили истополне бракове”, “Методистичка црква у САД одобрила геј свадбе”, “Католици одобравају хомосексуалне бракове”, “Поглавар цекве Финске свим срцем уз дугину заједницу и прославља легализацију геј бракова”, “Прва Баптистичка црква Гринвила у Јужној Каролини донела одлуку не само да благослови истополне бракове, него и да рукополаже за свештенике хомосексуалце и транвестите”, “Папа Римски позвао да се извинимо пред гејевима”, “Глава Римокатоличке цркве папа Франциско иступио са изјавом у којој отворено подржава геј заједницу”…

Као што видимо, у многим земљама света такозване “хришћанске цркве и конфесије” не само да сматрају “истополне бракове” потпуно нормалном појавом, него и венчавају извраћенике! На тај начин те јеретичке заједнице саучествују у рушењу традиционалне породице као заједнице мушкарца и жене, чији је циљ рађање и васпитавање деце.

То представља атентат на природни продужетак људског рода – богоборство – устанак против Промисли Господње о свету и човеку.

Тако се реализује један од главних циљева градитеља “новог светског поретка” антихриста – смањење рађања на рачун уништења институције традиционалне породице.

Због тога су политички делатници-марионете у рангу председника и премијера, као по команди објавили “заштиту права” извраћеника као “приоритет унутрашње и спољне политике”.

Лажне братске “цркве”, бесповратно отпале од Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве, укључене су у реализацију античовечанског глобалног пројекта на скраћењу становништва планете и практично они представљају својеврсну уједињену антицркву која је супротстављена са Православном Црквом.

Дакле, о каквом “јединству у вери и љубави” са тим демонским сабрањем може бити говора?

Не варајте се: Зли разговори кваре добре обичаје” (1 Коринћанима, 15; 33).

У закључку наводимо речи из горе поменутог рада оца Теодора Зизиса: “Страшни Божији гњев се излио на содомисте због хомосексуализма, огањ с Небеса је до тла спалио Содом и Гомор, збрисавши са лица земље те древне градове. Гневне речи против хомосексуализма садржане су у Посланици светог апостола Павла Римљанима, међутим, као и у другим свештеним текстовима, Апостол је, сазнавши за случај блуда међу блиским рођацима на Коринту тражио да се развратник протера из црквене општине да не би његов пример послужио као лош квасац другима. Како ћемо се ми дрзнути да судимо свету, расуђује апостол народа, ако сами оставимо недирнут грех у телу Цркве?..

Да ли је могао апостол, уосталом као и други ученици Христови, и свети оци, представити себи да ће доћи таква времена кад ће бити погажено Јеванђеље и Божији Закон неће имати снаге? Да не само да се блудници неће удаљавати из цркве, него ће још педерима бити дозвољено да приступају престолу, да додирују својим нечистим скверним рукама свештене сасуде? Да ли су угодници Божији могли помислити да ћемо ми учествовати у Светском Савету Цркава и не смао бити за истом трпезом, него се и заједнички молити са псеудохришћанима, са представницима такозваних “цркви” које су толико отпале од Истине да су већ почеле да благосиљају истополне бракове?

Време је да се ствари називају правим именима!

О антихришћанским снагама које стоје на изворишту стварања Светског Савета Цркава и које су до дан данас покровитељи његове делатности, подробно је писано у тексту “Одјеци Колимваре”. То су глобалисти – смртни непријатељи Православља који делатно припремају долазак антихриста. Они су режисери-продуценти Критске представе. Отуда и закључак: он мора бити проглашен нелегитимним, а документи који су на њему прихваћени морају бити одбачени. Амин!

Валериј Павлович Филимонов, руски писац, хагиограф

 

Извор: Фонд стратешке културе