Француска: Исламиста који је ранио полицајке, па упуцан, преминуо

ШАРЛОА – Нападач који је јуче у поподневним часовима уз повике „Алаху акбар“ мачетом ранио две полицајке у центру белгијског града Шарлоа, преминуо је од задобијених рана пошто га је полиција упуцала, саопштила је полиција

Терористички напад на полицију, Шарлоа, Француска

Полиција је раније на Твитеру навела да се напад догодио у близини локалне полицијске станице и да је нападача упуцао трећи полицајац, али да је нападач жив.

Потом је саопстено да је преминуо од задобијених рана, преноси АП.

Полиција је на Твитеру такође навела да су нападнуте полицајке „ван опасности“.

Белгијски премијер Шарл Мишел и министар унутрашњих послова Јан Јамбон осудили су напад у Шарлроа, а Јамбон је рекао да је анализа Службе за координисање анализа претњи у току.

Исламистички бомбаши су убили 32 људи у самоубилачким нападима у Бриселу у марту ове године, а многи међу џихадистима који су извели нападе у Паризу у новембру 2015, у којима је 130 људи убијено, живели су у Белгији, подсећа британска агенција.

Мишел: Све указује да је напад мачетом тероризам

Белгијски премијер Шарл Мишел изјавио је да „прелиминарне индиције“ указују да је напад мачетом на две полицајке који се догодио данас у граду Шарлроа био чин тероризма, али да полиција још увек прикупља информације.

Мишел је одлучио да прекине свој одмор на југу Франуцуске и вратиће се у Белгију како би сустра одржао седницу Савета за националну безбедност, преноси АП.

Нападач који је данас у поподневним часовима уз повике „Алаху акбар“ мачетом ранио две полицајке преминуо је од задобијених рана пошто га је полиција упуцала.


Извор: ТАНЈУГ