Трамп: Избори ће бити намештени, а Клинтонова је ђаво

Доналд ТрампВАШИНГТОН – Републикански кандидат за председника САД-а Доналд Трамп изразио је бојазан да ће избори бити намештени, да је његов противкандидат Хилари Кинтон „ђаво“, а да је Барни Сандерс „склопио договор са ђаволом“, преносе јутрос агенције.

Трампова тврдња за крађу избора, коју није поткрепио никаквим доказима, уколико не испадне само напамет изречено нагађање, може да поткопа традиционално мирне председничке кампање и угрози идеју фер демократског процеса, преноси АП.

„Да будем искрен, бојим се да ће избори бити намештени“, изјавио је Трамп у Колумбусу у држави Охајо и додао да „све чешће чује да избори неће бити фер спроведени“, не износећи никакве детаље.

Трамп је ову тврдњу изнео након првих сумњи да су Демократе наместиле њихов систем избора за председничког кандидата како би Хилари Клинтон победила Барнија Сандерса.

Предходно је Трамп изјавио да је „Хилари Клинтон ђаво“, а да је Сандерс „склопио договор са ђаволом“.

Клинтонова није желела да коментарише ову изјаву.

Амерички бизнисмен, који је познат по томе што се бави разним теоријама завере, укључујући и тврђу да се председник Барак Обама није родио у САД-у, као и да је отац сенатора Теда Круза био укључен у атентат на Џона Кенедија, сада тврди да ће му бити ускраћена номинација.

„Морамо да будемо опрезни 8. новембра, јер ће избори бити намештени. Надам се да ће Републиканци успети пажљиво да надзиру процес, у супротном, избори ће нам бити украдени“, рекао је Трамп.


Извор: ТАНЈУГ