Сиријске снаге одбиле велику офанзиву Нусра фронта

Сиријске оружане снаге успеле су успешно да одбију велику офанзиву опкољених терориста Нусра фронта, која је почела у недељу ујутру, и том приликом заузеле складиште америчког оружја.

Алепо, Сирија

Жестоке борбе започеле су у јужном и југозападном предграђу Алепа, неких 360 километара од Дамаска, када је неколико јединица терориста Џабхат Фат Шама (бивши Нусра фронт) покушало да нападне делове града под контролом владиних снага. Офанзива је концентрисана око округа Рамусех у југозападном делу града.

„Борци владиних снага одбили су терористе и нанели им губитке“, саопштила је телевизија „Манар“.

Да је офанзива успела, терористи би дошли до линија сиријских оружаних снага и вероватно успоставили линију снабдевања за своје борце који су заробљени у граду.

„Конфликт њуз“ јавио је о два велика самоубилачка напада, у којима су се терористи-самоубице дигли у ваздух у близини положаја сиријске војске у подручју Алепа.

У очајничком покушају да се заштите од руских ваздушних напада, терористи су палили гуме и направили велику димну завесу изнад града.

Према наводима руског Министарства одбране, сиријске оружане снаге успеле су да заузму складиште муниције. У складишту, које је припадало терористима ДАЕШ-а и Нусра фронта, налазила се значајна количина америчког оружја. На снимку који је објавила „Ана њуз“ види се америчка муниција, минобацачи и антитенковска ракета са навођењем ТОВ-2.


Извор: Спутњик