Трамп: Народ Крима је изабрао да буде са Русијом – САД треба да то респектују

КЛИНТОНОВА: ЗАБРИЊАВАЈУЋА ЈЕ ТРАМПОВА СПРЕМНОСТ ДА СТАНЕ УЗ ПУТИНА, ДА ПОДРЖИ ПУТИНА

Доналд Трамп

  • Председнички канидат Републиканске партије рекао је о ситуацији у Украјини:„Тамо царује неред. То се догађа у време власти Обамине администрације и са његовим јаким везама са НАТО. А са свим тим чврстим везама са НАТО – у Украјини влада неред“

РЕПУБЛИКАНСКИ кандидат за председника САД – Доналд Трамп – и даље „изводи из памети“ америчку глобалистичку елиту и оне који преко Вашингтона владају светом.

У интервјуу телевизији ABC рекао је да се „народ Крима одлучио за Русију“ и да Сједињене Државе треба да респектују тај његов избор.

На питање – да ли сте спремни да признате Крим као саставни део Руске Федерације? – Трамп је одговорио: „Размотрићу ту могућност ако будем изабран за председника САД. Народ Крима је пожелео да буде дса Русијом, а не тамо где је био раније. То треба имати у виду“.

Готово подједнако је симптоматично и ово што је рекао о Украјини:

„Тамо царује неред. То се догађа у време власти Обамине администрације и са његовим јаким везама са НАТО. А са свим тим чврстим везама са НАТО – у Украјини влада неред“.

Његова ривалка на преседничким изорима – кандидаткиња Демократске партије Хилари Клинтон – данас је поновила оптужбу да су руске обавештајне службе хаковале компјутере Демократског националног комитета.

Истовремено је – управо у том контексту – оптужила Трампа да подржава руског лидера Владимира Путина. Додатно је нагласила:

„Знамо да су руске службе обезбедиле да доста хакованих мејлова буде објављено и знамо да је Доналд Трамп показао веома забрињавајућу спремност да стане уз Путина, да подржи Путина“.


Извор: Факти